01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Okno v paneláku

Okno v paneláku Jedním z největších problémů dosluhujících panelových domů jsou okna. Jejich výměna je jednou z nejdůležitějších podmínek nutných ke zvýšení komfortu bydlení a především ke snížení nákladů na teplo. Dlouholetý program rekonstrukce panelových domů a bytů je zkoncipován tak, aby...

Okno v paneláku

Jedním z největších problémů dosluhujících panelových domů jsou okna. Jejich výměna je jednou z nejdůležitějších podmínek nutných ke zvýšení komfortu bydlení a především ke snížení nákladů na teplo.

Dlouholetý program rekonstrukce panelových domů a bytů je zkoncipován tak, aby zajistil prodloužení jejich životnosti o minimálně padesát let, zvýšil kvalitu bydlení na úroveň odpovídající současným uživatelským požadavkům a současně bylo dosaženo maximálních úspor v oblasti energií a vytápění bytů.

Základ - dvojskla

Perspektiva, že stávající nekvalitní okna vydrží po celou dobu životnosti panelového domu, je nulová, tudíž je třeba okna vyměnit hned při zateplování a neinvestovat do oprav současných oken. Základem je, že okna budou osazena dvojskly s nejlepšími tepelnými parametry (2,5 krát lepšími, než má běžné dvojsklo), a izolace fasády zakryje i celou plochu pevných rámů oken. Tímto opatřením se sníží tepelné ztráty okna asi o jednu třetinu.

Nazrálý společenský problém vedl již v roce 1992 odborníky firmy HOCO k tomu, by se koncepčně zabývali vývojem oken, která by v náročných podmínkách vysokopodlažních panelových domů obstála jak po stránce funkční, tak i estetické. Proto byla vyvinuta okna, která spolehlivě vyhovují všem zpřísněným kritériím odolnosti proti klimatickým vlivům a hluku. Okna jsou vybavena mikrovětráním, zesílenými závěsy pro komfortní manipulaci a samozřejmě požadovanými dvojskly.

Shodný design

Jednou z největších výhod je i design shodný s okny stávajícími. Je to důležitý fakt, který umožňuje výměnu oken, aniž by došlo k narušení nebo dokonce ke změnám vzhledu fasády. Díky tomu se dají okna měnit bez problémů i v jednotlivých bytech individuálně. Právě tato vlastnost oken HOCO byla oceněna na mezinárodním stavebních veletrhu FOR ARCH '99 - Čestným uznáním.

Okna HOCO se samozřejmě využívají na všech stavbách či rekonstrukcích, nejen v panelových domech. Firma HOCO zajišťuje komplexní služby v celé okenářské problematice. Od zaměření, přes vybourání starých oken (včetně jejich likvidace) až po montáž oken nových, nových parapetů a jejich následné začištění. Celá výměna je provedena prakticky za jeden den a nenaruší nijak běžný provoz v bytě.

HOCO Bauellemente je držitelem certifikátu systému řízení kvality podle DIN EN ISO 9001, kvalitativní značky RAL mají CZ atest pro třetí zátěžové pásmo (do výšky 70 m).- ob -

FOTO ARCHÍV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down