01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

City2000 - IS nové generace

City2000 - IS nové generace V průběhu roku 2000 byl dokončen vývoj nové generace informačních systémů pro města a obce, s označením City2000 - verze 3.x. Tento systém stručně popisujeme. City 2000 je stavebnicový informační systém, v němž je zúročen desetiletý vývoj geograficky orientovaných...

City2000 - IS nové generace

V průběhu roku 2000 byl dokončen vývoj nové generace informačních systémů pro města a obce, s označením City2000 - verze 3.x. Tento systém stručně popisujeme.

City 2000 je stavebnicový informační systém, v němž je zúročen desetiletý vývoj geograficky orientovaných informačních systémů. Jednotlivé aplikace mají přímo vestavěny komponenty grafického a geografického prostředí MapObjects (ESRI), systém tedy nepotřebuje další, základní nebo přídavný geografický software. Vyhledávání a zobrazování negrafických i grafických informací (mapové informace, přehledy, fotodokumentace) je provázáno, dotazy, výběry a analýzy lze provádět (bez jakéhokoli přepínání) jak v grafických, tak i negrafických oknech.

Systém pracuje s vysokým stupněm vnitřní integrace. Poskytuje správci i uživateli vysokou ovladatelnost a komfort, monitoring činnosti a systémové i aplikační logy na několika úrovních. Řízení systému, včetně ovládání a uzavírání, je ve značném rozsahu automatizováno a zpřístupněno správci, který má rovněž k dispozici vlastní aplikaci - systémového manažera s rozsáhlým monitoringem činnosti systému. Řada aktualizačních operací je prováděna automaticky, systém lze provozovat s velmi nízkými provozními náklady.

K dispozici je zatím 20 uživatelsky orientovaných aplikací, které pokrývají značný rozsah činnosti městských úřadů a magistrátů. Další aplikace budou uvedeny koncem roku 2001. Aplikace s ekonomickými daty mají přímé výstupy do účetnictví. Připravuje se integrované řešení systému správy dokumentů, událostí a informačních toků, které bude propojeno s ostatními aplikacemi a jádrem systému. Databázové řešení používá stroj MS Jet (ACCESS) pro malá města (software je součástí jednotlivých aplikací), nebo ORACLE a MS SQL SERVER pro velké systémy středních a velkých měst. Běžné je síťové a multiaplikační prostředí, systém je vyvinut pro operační prostředí MS WINDOWS 95/98/NT/WINDOWS 2000.

Poskytujeme řadu služeb, zaměřených na zpracování dat, aktualizaci systému a datové základny, monitoring stavu a činnosti systému, řešení nestandardních stavů. V nabídce jsou i služby dálkového monitoringu a vzdálené aktualizace, prováděné formou outsourcingu.

Podrobnější informace najdete na našich internetových stránkách www.city2000.cz.

City2000, MapObjects, MS JET, ACCESS, MS WINDOWS, SQL SERVER, ORACLE jsou ochranné známky jejich vlastníků.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down