01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Symbolika jižních Čech

Symbolika jižních Čech Druhou etapu přípravy návrhů symbolů Budějovického kraje odstartovala rada kraje na svém březnovém zasedání vyhlášením veřejné soutěže na jejich zhotovitele. Zároveň schválila řád a podmínky, podle kterých soutěžní lhůta začíná 12. dubnem a končí 15. červnem tohoto roku....

Symbolika jižních Čech

Druhou etapu přípravy návrhů symbolů Budějovického kraje odstartovala rada kraje na svém březnovém zasedání vyhlášením veřejné soutěže na jejich zhotovitele. Zároveň schválila řád a podmínky, podle kterých soutěžní lhůta začíná 12. dubnem a končí 15. červnem tohoto roku.

Během této doby budou mít účastníci veřejné soutěže příležitost předložit návrhy na znak a zároveň i prapor kraje. Co se od navrhovatelů očekává, jaké náležitosti by měli splnit i jaká budou kritéria hodnocení, to stanovují soutěžní podmínky, které budou v průběhu soutěže k dispozici u jejího sekretáře v českobudějovickém sídle krajského úřadu.

Odborná porota, kterou již jmenovalo zastupitelstvo na svém dubnovém zasedání, navrhne radě do poloviny července tři soutěžní práce k ocenění. Jak rada rovněž schválila, čekají na ně odměny ve výši pět, deset a patnáct tisíc korun. Z této trojice vyberou zastupitelé kraje finálního tvůrce jihočeského znaku a praporu.

Maria Ptáčková,

tisková mluvčí KrÚ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down