01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Červnový regionservis

Červnový regionservis O projektu REGIONSERVIS, tj. o komplexním cykle seminářů určených pro pracovníky městských, obecních, okresních a krajských úřadů jsme psali v minulém čísle. Po prvním zahajovacím semináři, který proběhl v březnu, jsou připraveny na červen další zajímavé semináře. Mediálním...

Červnový regionservis

O projektu REGIONSERVIS, tj. o komplexním cykle seminářů určených pro pracovníky městských, obecních, okresních a krajských úřadů jsme psali v minulém čísle. Po prvním zahajovacím semináři, který proběhl v březnu, jsou připraveny na červen další zajímavé semináře. Mediálním partnerem projektu je i časopis MODERNÍ OBEC.

Už 5. června bude v Praze-Zbraslavi (hotel Slavoj) seminář na téma Dotace z Evropské unie (lektorka Doc. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., poradkyně předsedy vlády ČR). Na stejném místě se 12. června uskuteční seminář ke krizovému řízení v praxi samospráv. Lektor PaedDr. Ladislav Svrčina z Ministerstva vnitra seznámí zájemce mj. s tím, jak je možno finančně a prakticky zvládnout katastrofu.

Ve dnech 26.-27. června bude zde také seminář Reforma financování a účetnictví, na kterém zazní zasvěcené přednášky pracovníků Ministerstva financí o aktuálních praktických otázkách financování obcí, krajů a okresních úřadů, o chybách vznikajících v účetnictví zmíněných úřadů apod.

Sedmého června bude v Havlíčkově Brodě (zasedací místnost okresního úřadu) seminář o finančním hospodaření, účetnictví a reformě, na němž vystoupí Ing. Rudolf Kotrba, Danuše Uharčeková a Ing. Jaroslav Eminger z Ministerstva financí. O stejné problematice se bude diskutovat i na semináři 12. června v sídle Okresního úřadu Strakonice. O dva dny později, tj. 14. června bude ve Strakonicích také seminář o financování daněmi (daně a poplatky samospráv, zákon o rozpočtovém určení daní apod.), na němž lze očekávat vystoupení pracovníků Ministerstva financí - PaedDr. Jaroslava Paška, JUDr. Zdeňky Jiráskové a Ing. Luďka Tesaře. Stejné zaměření i lektory bude mít seminář, který proběhne 21. června v Havlíčkově Brodě.

V hotelu Coubertin v Praze na Strahově budou probíhat 19. června souběžně dva semináře. První je zaměřený na informace o dotacích ze státních fondů za účasti lektorů Ing. Radky Bučilové, ředitelky Státního fondu životního prostředí, Ing. Pavla Švagra, ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury a JUDr. Jana Wagnera, ředitele Státního fondu rozvoje bydlení. Na druhém semináři Mgr. Věra Babšická z Ministerstva pro místní rozvoj seznámí účastníky se správní agendou živností.

Další informace o seminářích na telefonních číslech 0723/13 99 05 a 02/57 31 18 84 nebo na adrese Regionservis, Holečkova 57, 150 00 Praha 5 - Smíchov.

- Ob -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down