01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Region vysočina

Region vysočina Šest let působí Region Vysočina, zájmové sdružení pro podporu cestovního ruchu se sídlem v Jihlavě. Propaguje zatím málo doceněnou oblast českomoravského pomezí. Jsou zde příznivé podmínky pro rekreaci a sport. O půvabech Vysočiny přesvědčí zdařilá barevná publikace s mnoha...

Region vysočina

Šest let působí Region Vysočina, zájmové sdružení pro podporu cestovního ruchu se sídlem v Jihlavě. Propaguje zatím málo doceněnou oblast českomoravského pomezí. Jsou zde příznivé podmínky pro rekreaci a sport. O půvabech Vysočiny přesvědčí zdařilá barevná publikace s mnoha fotografiemi, kterou vydalo zmíněné sdružení za finanční pomoci fondu Phare CBC a České centrály cestovního ruchu.

Financování propagace cestovního ruchu se stalo tématem diskuze na Dni regionů v rámci pražského podzimního veletrhu Madi 2000. O svých zkušenostech hovořila i ředitelka jihlavského sdružení Ivana Mahelová. Uvedla, že na jeho činnost přispívá 1 Kč ročně na jednoho obyvatele celkem 34 obcí z Jihlavského kraje, které se staly členy tohoto sdružení. Mezi nimi je například vesnice Lhotka s 90 obyvateli i početně největší zdejší krajské město.

Jenže společné prostředky nestačí. Nedostatek peněz vedl nyní k tomu, že musela být zastavena první etapa prací na marketinkové studii, která má ukázat silné a slabé stránky cestovního ruchu na Vysočině, jaké a kde realizovat nové projekty, o co mají skutečný zájem návštěvníci. Ivana Mahelová očekává lepší přístup k popularizaci celého regionu až začne plně fungovat krajská správa. Vysočina usiluje o to, aby všichni podnikatelé v cestovním ruchu víc spolupracovali na jeho rozvoji. Bude o tom jednat i regionální konference, kterou jihlavské sdružení pro podnikatele připravuje.

- bd -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down