01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Poradní sbor

Zástupci měst, obcí, regionálních sdružení a svozových firem, zapojených v systému EKO-KOM, ustavili na jednání v Praze užší poradní sbor, který bude partnerem vedení systému. Cílem je vytvořit diskuzní a poradní fórum pro vyjasňování záměrů, cílů, požadavků regionů či sporných bodů. Užší poradní...

Zástupci měst, obcí, regionálních sdružení a svozových firem, zapojených v systému EKO-KOM, ustavili na jednání v Praze užší poradní sbor, který bude partnerem vedení systému. Cílem je vytvořit diskuzní a poradní fórum pro vyjasňování záměrů, cílů, požadavků regionů či sporných bodů.

Užší poradní orgán s dostatečným mandátem pro zastupování všech členů systému by měl zajistit rychlý a efektivní přenos informací oběma směry. Do konce roku se také prostřednictvím webových stránek sdružení rozběhne široká e-mailová diskuze.

Systém EKO-KOM, zajišťující využití a zpětný odběr obalů, podporuje v městech a obcích rozvoj třídicích systémů komunálního odpadu. V současné době je v něm zapojeno již více než 2000 obcí (kolem 41 % obyvatel ČR). Za první pololetí t. r. se díky tomu z komunálního odpadu vytřídilo téměř 25 tisíc tun druhotných surovin.

Vznik systému byl iniciován významnými producenty obalů, kteří na základě dobrovolnosti vyhovují požadavkům zákona o odpadech. V současné době představují téměř jednu třetinu všech obalů na trhu.

- dk -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down