01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ZELENÉ MĚSTO

V Kutné Hoře, Hodoníně, Novém Jičíně, Strážnici a letos poprvé i v Praze 7 probíhá ekologický projekt Zelené město. Program zahájila společnost Philip Morris již v roce 1995 v Kutné Hoře, kde díky zájmu veřejnosti převzalo financování projektu od roku 1998 město. Program se později rozšířil do...

V Kutné Hoře, Hodoníně, Novém Jičíně, Strážnici a letos poprvé i v Praze 7 probíhá ekologický projekt Zelené město. Program zahájila společnost Philip Morris již v roce 1995 v Kutné Hoře, kde díky zájmu veřejnosti převzalo financování projektu od roku 1998 město.

Program se později rozšířil do všech měst, ve kterých tato společnost působí nebo v minulosti působila. Pravidla jsou jednoduchá: firma věnuje městu finanční prostředky, za které radnice najme brigádníky a nakoupí potřebný materiál. Brigádníci, především studenti pomáhají během prázdnin při úklidu veřejných prostranství, údržbě městského mobiliáře, obnově zeleně, likvidaci černých skládek apod. V případě Prahy 7 se jedná o částku 500 tisíc Kč. Další statisíce poskytla společnost na náborovou kampaň, na výlet účastníků akce z jiných měst do Prahy atd.

- mo -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down