01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

CITLIVÁ REKONSTRUKCE

V Praze 1, v ulici Politických vězňů vyrůstá nové obchodně-administrativní centrum Bredovský dvůr. Jedná se rekonstrukci dvou starších domů propojených stavbou moderní budovy včetně úpravy uzavřeného dvora obohaceného zelení. Náklady na celý komplex dosáhnou 770 mil. Kč. Areál má být uveden do...

V Praze 1, v ulici Politických vězňů vyrůstá nové obchodně-administrativní centrum Bredovský dvůr. Jedná se rekonstrukci dvou starších domů propojených stavbou moderní budovy včetně úpravy uzavřeného dvora obohaceného zelení. Náklady na celý komplex dosáhnou 770 mil. Kč. Areál má být uveden do provozu již v červnu příštího roku. Investor po dohodě s představiteli Městské části Praha 1 a památkáři počítá s citlivou architektonickou obnovou objektu.

V prvním patře zůstanou zachovány klenbové stropy a hlavní schodiště, restaurována bude rovněž uliční fasáda. Dům tak dostane vnější podobu, jakou měl před sto lety.

Administrativní plocha bude mít celkem 9,5 tisíce m2, obchodní část 1,4 tisíce m2, projekt dále pamatuje na restauraci a podzemní garáže pro 96 aut.

Celému komplexu lze vytknout jedině to, že v něm bude pouze osm bytů. Takže i v tomto případě se potvrzuje častá námitka, že se sice staví další potřebné obchodně-administrativní budovy, ale přitom se střed města více vylidňuje.

- jb -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down