01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ČESKO-BRITSKÝ PROJEKT

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) navázalo spolupráci s britským ministerstvem pro mezinárodní rozvoj, která se uskuteční formou projektu "Vytváření sociální a ekonomické soudržnosti zlepšováním spravedlivé a vnímavé sociální politiky a praxe sociálních služeb". V první fázi bude...

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) navázalo spolupráci s britským ministerstvem pro mezinárodní rozvoj, která se uskuteční formou projektu "Vytváření sociální a ekonomické soudržnosti zlepšováním spravedlivé a vnímavé sociální politiky a praxe sociálních služeb".

V první fázi bude analyzován současný systém sociálních služeb včetně jejich organizačního zabezpečení a platné i připravované legislativy. Do této fáze spadá též rozbor koncepčních, řídících a administrativních činností MPSV, který provedou britští experti. Následně budou navrženy prioritní oblasti, zpracovány jednotlivé strategie a vybrány spolupracující pilotní regiony. Druhá fáze se bude týkat tří vybraných pilotních regionů, v nichž proběhne testování výstupů projektu.

Výstupem projektu bude návrh koncepce systému sociálních služeb. Je načasován tak, aby na podzim roku 2001 mohl být zpracován věcný záměr zákona o sociálních službách a následně mohl být předložen vlastní zákon o sociálních službách.

- jv -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down