01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

MODERNÍ VYTÁPĚNÍ

Již před osmi lety se objevila na našem trhu ekologická zařízení na spalování dřeva pomocí pyrolytické reakce. Verner, a. s., z Červeného Kostelce v uplynulém období věnovala mnoho úsilí řešení problému, jak proces spalování zautomatizovat a učinit jej pro obsluhu co nejpohodlnější. Vynález a...

Již před osmi lety se objevila na našem trhu ekologická zařízení na spalování dřeva pomocí pyrolytické reakce. Verner, a. s., z Červeného Kostelce v uplynulém období věnovala mnoho úsilí řešení problému, jak proces spalování zautomatizovat a učinit jej pro obsluhu co nejpohodlnější. Vynález a výroba briket a pelet jí umožnily navrhnout a vyrobit řadu kotlů nové generace.

Tyto výrobky mají již své zákazníky ve Švédsku, Litvě, Rakousku, Německu, Polsku, Slovensku i ostatních evropských zemích, kam je s úspěchem vyváží.

Společnost začínala s dvěma typy kotlů P25 a P45. Nyní vyrábí 12 typů krbových kamen, 8 typů kotlů pro ruční přikládání, 3 typy automatických kotlů pro rodinné domky a peletky a velké kotelny o výkonu 100 kW do 2500 kW pro spalování slámy, dřeva, papíru a další biomasy a fytomasy. Celkem se jedná o 6 velikostí.

Společnost dodává i investiční celky, jako jsou centrální kotelny pro obce a briketovací a peletovací linky. Nyní pracuje na vývoji zajímavého zařízení pro kombinovanou výrobu elektrické energie a tepla (kogenerační jednotky na spalování biomasy - dřeva, slámy apod.).

V provozu je první parní kotel s velice dobrými výsledky, což je základ pro dostavbu parního okruhu, do kterého patří parní motor s elektrickým generátorem.

Zařazením tohoto systému do své nabídky společnost získá nejen první místo v nabídce takovéhoto zařízení pro tuzemský trh, ale i další veliký prostor pro vývoz.

V rámci tzv. programu dřevofikace - vytápění obcí dřevem a biomasou topidly od 5 kW do 5 MW - nabízí topidla buď plně automatizovaná (komfort srovnatelný s elektřinou a plynem), nebo poloautomatická s velice levným provozem.

V její nabídce jsou mj. kotelny GOLEM od 90 kW do 2,5 MW. Jejich výhodou je tuzemské palivo (piliny, štěpky, papír, sláma a další rostlinný odpad). Tyto kotelny jsou určené pro centrální vytápění obcí, velkých objektů atd. Například v obci Dešná je v provozu kotelna (hlavní palivo sláma) o výkonu 2,7 MW a v Rokytnici kotelna o výkonu 5 MW (štěpka).

Společnost nejen vyrábí kotelny, kotle a krbová kamna. Zpracovává rovněž studie na dřevofikaci celé obce, pomáhá při zřízení skladu na palivo a dodávky briket a paliv. Poskytne též informace, jak lze získat dotaci Ministerstva životního prostředí a České energetické agentury.

- ob -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down