01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

VODA NEMÁ ŠANCI

Problémem českých panelových domů nejsou jen popraskané spáry mezi panely či špatná umakartová jádra. V doslova katastrofálním stavu je rovněž řada balkónů či lodžií, u nichž zatékání vody pod dlažbu působí značné škody. Důvodem je přitom nekvalitní nebo zcela chybějící hydroizolace. Pro obnovu...

Problémem českých panelových domů nejsou jen popraskané spáry mezi panely či špatná umakartová jádra. V doslova katastrofálním stavu je rovněž řada balkónů či lodžií, u nichž zatékání vody pod dlažbu působí značné škody. Důvodem je přitom nekvalitní nebo zcela chybějící hydroizolace. Pro obnovu takto poškozeného balkónu je ideální hydroizolační nátěr S-T4, který vyrábí společnost Den Braven Production.

Jedná se o jednosložkový vodou ředitelný hydroizolační nátěr na bázi disperze kopolymerů a oxidu železitého, který dokáže beze zbytku nahradit lepenkovou izolaci. Je určen především pro rekonstrukce balkónů a lodžií, ale i pro opravy střešních krytin z lepenky, pozinkovaného plechu nebo eternitu, či pro izolaci koupelen a sprchových koutů.

Výhody nátěru

Nátěr má dobrou přilnavost ke všem stavebním materiálům a je odolný proti všem povětrnostním vlivům včetně ultrafialového záření, přičemž snáší teploty od -20 až do +100oC.

Hydroizolační nátěr je dodáván v tmavě červené (cihlové) nebo bílé barvě, a to v patnáctikilových plastových kbelících nebo v plastových sudech o hmotnosti 45-50 kilogramů.

Při rekonstrukci balkónu má nátěr S-T4 oproti klasické lepence jednu základní výhodu. Nejdříve se připraví penetrační nátěr, který lehce proniká do podkladového betonu, čímž zvyšuje přilnavost hydroizolačního nátěru, a proto nedochází k jeho odlupování a následnému zatékání vody. Ten se získá zředěním nátěru ST-4 vodou v poměru 1:1.

Po zaschnutí penetračního nátěru nanášíme první vrstvu hydroizolačního nátěru S-T4 a do něj vkládáme výztužnou tkaninu, kterou překryjeme další vrstvou nátěru S-T4. V případě potřeby můžeme na takto upravený povrch nanést ještě třetí, takzvaný krycí nátěr.

Dokonalá izolace

Při použití třech nátěrů přitom spotřebujeme zhruba 2,95 až 3,6 kilogramu S-T4 na metr čtvereční, přičemž doba vytvrzování činí v závislosti na teplotě a relativní vlhkosti vzduchu zhruba 1 milimetr za 12 hodin. Po vytvrzení získáme dokonalou izolaci proti vodě, která je ovšem paropropustná a "umožňuje" dýchat podkladovému materiálu.

K dokonalosti renovovaného balkónu zbývá jen položit pěknou dlažbu. I s tímto vám může firma Den Braven pomoci. Pro tyto práce dodává speciální lepidla Quartz Extra a Quartz Flex.

- ob -

FOTO ARCHÍV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down