27.03.2015 | 02:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Asociace cykloměst se rozroste o nové členy

Celkem 11 měst projevilo zájem zapojit se do činnosti organizace sdružující obce a města, která aktivně řeší problémy s městskou mobilitou. O přijetí nových členů se rozhodne na jednání valné hromady 9. dubna.

Plzeň, Kadaň, Lysá nad Labem, Neratovice, Říčany, Praha 7, Praha 8, Praha-Libuš, Praha 20 – Horní Počernice, Vizovice a Krnov – takový je seznam měst, která se aktuálně hlásí o členství v Asociaci měst pro cyklisty. O jejich přijetí rozhodne počátkem dubna valná hromada, na kterou se sjedou zástupci více než 50 členských měst a jejich sdružení z celé republiky.

I když zatím u některých nových zájemců nestihla přihlášku schválit městská rada a zastupitelstvo, předběžné schválení valnou hromadou podle asociace zajistí, že členství bude potvrzené bezprostředně po splnění všech požadavků a podmínek, které Asociace cykloměst požaduje. Organizace by se tak v dohledné době mohla rozrůst až o 11 nových členů. Řady sdružení naopak v polovině března letošního roku opustila z rozhodnutí zastupitelstva městské části Praha 11.

Asociace měst pro cyklisty je celostátní, dobrovolná, nevládní organizace, která byla založena jako zájmové sdružení právnických osob. Členy asociace jsou obce, města, svazky a neziskové organizace. Její činnost je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům spojených s městskou mobilitou a otázkami dopravy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down