Výzva pro města k účasti v česko-slovenské iniciativě OnStage programu URBACT

Ministerstvo pro místní rozvoj hledá čtyři česká města pro pilotní česko-slovenskou iniciativu OnStage připravovanou v rámci mezinárodního programu URBACT! Zapojená města budou mít jedinečnou příležitost čerpat z dobré praxe Brna, které v rámci evropské sítě OnStage aplikovalo unikátní metodu využití hudby pro integraci studentů ze sociálně ohrožených skupin. Národní iniciativa OnStage bude zahájena v červnu 2021 a potrvá do prosince 2022. Možnost zapojení do iniciativy je otevřená českým městům, která projeví zájem o přenos dobré praxe Brna do 30. dubna!

Mezinárodní programy nemusí být vždy složité ani spojené s vysokými finančními náklady. Program URBACT naplánoval spuštění několika národních iniciativ, které budou co nejpřístupnější také menším městům.
Město Brno získalo v programu URBACT zkušenosti s integrací studentů ze sociálně vyloučených lokalit skrze hudební výchovu na školách a je připraveno svou dobrou praxi předat dále vybraným českým a slovenským městům.
Účast v programu je otevřená městům, která prozatím nemají zkušenosti se zapojením do programu URBACT. Zapojená města obdrží na míru cílenou expertní podporu, a získají tak cenné zkušenosti s mezinárodními projekty. Iniciativa proběhne v češtině a slovenštině, čímž odpadá nutnost komunikace v angličtině. Pro účast v iniciativě není přitom potřeba žádné spolufinancování, stačí zájem a odhodlání se zapojit.
Přihlášení do národní iniciativy OnStage je velice snadné. Program URBACT si zakládá na jednoduchosti a není proto potřeba vyplňovat dlouhé formuláře ani zavazovat město finanční odpovědností. Stačí do 30. dubna následovat kroky popsané na tomto odkaze. Česká města mohou kdykoliv kontaktovat Národní kontaktní místo OP URBACT III pro ČR, které je připraveno poradit s případnými dotazy a poskytnout konzultaci před přihlášením do iniciativy.
/zr/
Ilustrační foto: archiv MMR*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down