ZLATÝ URBIS patří Brnu, Cena časopisu Moderní obec putuje do Uhlířských Janovic

Od 2. do 4. června proběhla online událost URBIS SMART CITY FAIR. Součástí události byla tradiční exponátová soutěž ZLATÝ URBIS, která vzhledem k formátu akce měla odlišný průběh od minulých ročníků. Návštěvníci výstavní části mohli v tomto ročníku vybírat vystavovatele, který je nejvíce zaujal. Další cenu udělila redakce časopisu Moderní obec.

Udělení cen se uskutečnilo včera v podvečer ve studiu URBIS  za přítomnosti zástupců města Brna a zástupců společnosti Veletrhy Brno. Redakce časopisu Moderní obec se k slavnostnímu aktu připojila vzdáleně.

Návštěvníci jednoznačně rozhodli, že ZLATÝ URBIS bude udělen statutárnímu městu Brnu, které na své expozici představilo mimo jiné řešení rozvojových projektů, například chytré čtvrti Špitálka, viz: https://respitalka.brno.cz/ .

Redakce časopisu Moderní obec udělila ocenění výrobně obchodnímu družstvu Kooperativa v Uhlířských Janovicích za multifunkční stožáry řad eLITE a SMART, které kromě veřejného osvětlení integrují také bezpečnostní kamery, wifi hotspot, nabíjecí stanice a další vybavení (https://www.lightpole.design/elite, resp./smart).

V redakci jsme s potěšením kvitovali to, že i menší (ryze česká) firma (s déle než padesátiletou tradicí) umí držet v chytrém veřejném osvětlení krok se světovými trendy a nabízet municipalitám produkty, které přispějí k utváření příjemného veřejného prostoru a zvyšují i komfort života lidí. Viz např. https://www.youtube.com/watch?v=8-I88T1WJME&t=18s.

Designové parkové stožáry z Kooperativy, v. o. d., například přispěly k citlivé obnově parku v Kutné Hoře pod Vlašským dvorem, kde se této firmě spolu s architektem Ondřejem Kubíkem a místostarostkou města Silvií Doušovou podařilo propojit současný průmyslový design s historickým prostředím města pod ochranou UNESCO.

Právě Silvia Doušová už stačila včerejší podvečerní předání Ceny časopisu Moderní obec okomentovat na svém facebookovém profilu: "Tak z tohoto úspěchu Kooperativy, v. o. d., mám upřímnou radost a moc jí gratuluji. Velký dík za to, že se má Kutná Hora čím chlubit, patří i autorovi návrhu lamp architektu Ondřeji Kubíkovi."

Příští ročník veletrhu URBIS SMART CITY FAIR proběhne v červnu 2022 na brněnském výstavišti a bude zaměřen mimo jiné na autonomní mobilitu.*

/zr, rš/

Na horním snímku: Trojice eLITE stožárů v Kutné Hoře.

Na fotogalerii dole: Noční osvětlení parku pod Vlašským dvorem v kutnohorských Breüerových sadech

Ilustrační foto: archiv

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down