Všechny sliny se vám začnou sbíhat na jazyku: S čím triumfovali vítězové soutěže o titul Nejlepší kuchařka a kuchař společného stravování

Již počtvrté se utkali talentované kuchařky a kuchaři z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů společného stravování o titul Nejlepší kuchařka a kuchař roku 2021. Velké finále se uskutečnilo ve dnech 26. a 27. října 2021 v Makro Akademii Praha.

Letošní úroveň soutěžních pokrmů byla neskutečně vysoká. Mile překvapen jsem byl bezmasými pokrmy. Soutěžící předvedli nejen pokrmy kreativní, ale i chuťově a technicky výborně zvládnuté,“ konstatoval Miroslav Kubec, prezident pořádající Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Soutěž hodnotila technická i degustační komise. Pokrmy hodnotili šéfkuchaři, nutriční specialisté i zástupci například Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

KDO JSOU VÍTĚZOVÉ LETOŠNÍ SOUTĚŽE:

* Kategorie Racionální pokrm pro nemocné a seniory
1. místo – Domov pro seniory v Perninku, p. o. (kuřecí roláda se špenátovým lívancem a šmakounem)
2. místo – Rehabilitační ústav Hostinné, Husitská 352 (kynuté knedlíky z brambor, quinoy a pohanky plněné kuřecím masem, mrkvové „zelí“)
3. místo – Clementas Mlékovice, s.r.o. (kapustový list plněný kuřecím masem, čočkou belugou a zeleninou, bramborový fondán, restovaná zelenina, omáčka z hlívy ústřičné a hub)

* Kategorie Bezmasý rostlinný pokrm
1. místo – Domov pro seniory v Perninku, p. o. (medailon z červených fazolí a hub, petrželka, pyré s kapustou)
2. místo – Ekolandia, školní catering, mateřská škola s. r. o., Brandýs nad Labem (cizrnové krokety s rajčatovou omáčkou, bylinkovou quineou a pečenou zeleninou)
3. místo – Zařízení školního stravování Opava, p. o., Otická 23/provoz
Englišova 82
(falafel cizrnový, salát z pečené červené cibule a řepy, polentové hranolky, dip ze sojanézy s koprem)

* Kategorie Svačinky pro děti od 3 do 6 roků
1. místo – Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě 2/350 (avokádovo-banánový dezert; špenátová palačinka s uzeným lososem; pomazánka ředkvičková s mandlemi)
2. místo - Mateřská škola Podlesí, Příbram (čiroková kaše s kdoulemi a jablíčky slezená lesním medem; domácí kváskoví šneci s vločkami, pomazánka z čerstvého lososa s koprem; hráškové kytičky ochucené lahůdkovým droždím s tvarohem a pidihráškem)
3. místo – Základní škola a mateřská škola Petrohrad, okres Louny (makovo-tvarohový koláč se švestkami a hruškou; špaldovo-rajčatové trojhránky s pomazánkou z čerstvých sýrů s bazalkou  zdobené cherry rajčaty; vícezrnné pečivo s pomazánkou z krůtího masa zdobené zeleninovými "chipsy" a petrželkou)

* Kategorie Pokrm pro mládež od 11 do 18 roků
1. místo – Ekolandia, školní catering, mateřská škola s. r. o., Brandýs nad Labem (kuřecí terina v sezamové krustě, bramborovým pyré s kurkumou, chia semínky, restovanými žampiony a máslovým pórkem)
2. místo – Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Praha 13, Bronzová 2027 (kuřecí roláda s hříbkovou omáčkou, bramborovo-dýňové pyré)
3. místo – Zařízení školního stravování Opava, p. o., Otická 23 / E. Beneše 4 (cuketové placičky s qiunoou a kuřecím masem, kyjevský salát z ředkviček)

Všem soutěžícím děkujeme za účast i přístup. Všichni odvedli skvělou práci. Určitě jim bude účast v soutěži motivací do další práce,“ uzavřel Miroslav Kubec.

I letos soutěž vyhlásila sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR.*

/zr/

K foto:

Zřizovatelem Domova pro seniory v Perninku, jehož kuchařský tým se úspěšně prosadil v soutěži, je Karlovarský kraj

Foto: web domova

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down