Začaly oslavy Světového dne turismu

Právě dnes, tedy v úterý 27. září, se slaví Světový den turismu. Toto datum se jako výročí cestovního ruchu slaví už od roku 1980 pod hlavičkou Světové organizace turismu (UNWTO). Letos se zaměřením na budoucnost tohoto sektoru.

Hlavní oslavy začaly v pondělí 26. září na ostrově Bali a budou trvat do 28. září. Mimo jiné se koná konference s podtitulem Přehodnocení turismu. Odborníci na cestovní ruch na ní probírají proměny oblasti po pandemické krizi a ukazují zásadní význam sektoru pro každou zemi a svět jako takový. Poukazují také na přínosy a důležitost komplexního náhledu a řešení turismu. Zdůrazňují, že je třeba cestovní ruchu vnímat a spravovat ve všech souvislostech. Což znamená myslet na lidi, životní prostředí, ekonomiku i udržitelný rozvoj. Nechybí ani diskuse o novém nastavování partnerství soukromého a veřejného sektoru.

Jak dříve řekl ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget„Cestovní ruch patří v České republice mezi hlavní pilíře exportu služeb a v Praze nebo v příhraničí se jedná o klíčové ekonomické odvětví.“*

Podrobnosti o Světovém dni turismu jsou k dispozici na odkazu www.unwto.org/world-tourism-day-2022.

/tz/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down