Město Zlín cílí na vzdělané mladé lidi nabídkou výhodného bydlení

Statutární město Zlín dokončilo rekonstrukci bytového domu v ulici K Majáku, jehož nájemníky budou pouze absolventi vysokých škol. Budoucí nájemníci mohou v domě na adrese K Majáku 5005 bydlet po dobu maximálně tří let, přičemž první dva roky získají zvýhodněné měsíční nájemné ve výši 99,90 Kč za metr čtvereční. Kdo projeví zájem o prodloužení i na třetí rok, tak v něm již uhradí nájemné jako u zrekonstruovaných dostupných bytů.

Cílem nového projektu zlínské radnice, který je součástí širší strategie města na podporu mladých lidí, je zvýšit počet vysokoškolsky vzdělaných odborníků ve městě. K cílům patří rovněž posílení atraktivity Zlína jako města, kde stojí za to žít a pracovat.

„Zvýhodněné startovací bydlení pro mladé nám tady výrazně chybí. V budoucích letech proto plánujeme realizovat obdobné bytové možnosti ještě ve větším měřítku, a pro širší cílovou skupinu mladé generace,“ uvedl radní pro oblast bydlení Jiří Robenek.

Bytový dům K Majáku prošel komplexními úpravami od střechy, přes úpravu interiéru, až po obnovení fasády. Byty kategorie 1+1 s výměrou do 40 metrů čtverečních jsou koncipované maximálně pro dvě osoby. Každá jednotka má k dispozici sklep, u objektu je možné parkování. Poblíž se nachází zastávka MHD, chystá se pořízení stanice pro sdílená kola.

Základním kritériem pro podání přihlášky na byt pro absolventy je dokončení vysokoškolského studia v letošním roce. Zájemci o zvýhodněné startovací bydlení naleznou veškeré podrobnosti a podmínky pro přihlášení do pořadníku od úterý 4. června odpoledne na adrese www.zlin.eu/byty-pro-absolventy.*

/tz/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down