Humanitární pomoc míří do Bohumína z celé republiky

Bohumín nadále přijímá humanitární pomoc v podobě prostředků na úklid po povodni, mezi obyvateli je o ně stále velký zájem. O víkendu pomohli navýšit skladové zásoby i dobrovolní hasiči z Bíliny, kteří vážili pětihodinovou cestu až z Ústeckého kraje.

Velké množství humanitární pomoci se výpravě ze severních Čech povedlo ve spolupráci s tamními obyvateli nashromáždit za necelý víkend. Přestože jejich trasa vedla téměř přes celou republiku, plánují Bohumínu pomoci ještě jednou a opět přijedou doplnit zásoby. O prostředky na úklid po povodni je mezi obyvateli města stále obrovská poptávka, vřelé přivítání tak čekalo i na hasiče z SDH Moutnice, kteří do centrálního skladu přivezli z jižní Moravy auto plně naložené potřebnými věcmi.

Materiální pomoc ale neproudí do vyplaveného města pouze od hasičů. Velký bohumínský zaměstnavatel, společnost Bochemie, dodala několik palet čisticích prostředků, podpory se obyvatelé dočkali i od řady dalších soukromých firem z regionu. Sympatická byla i iniciativa fanoušků FC Baník Ostrava, i oni přispěli úklidovým vybavením.

Příjem věcí pokračuje i v těchto dnech. Dárci je mohou vozit do skladu v areálu sběrného dvora BM servisu v Koperníkově ulici. „Aktuálně jsou nejvíce potřeba hadry na vytírání, čisticí prostředky, lopaty a rýžáky,“ uvedla Zora Ilyková z bohumínské radnice, která provoz humanitárního skladu koordinuje. Nashromážděné zásoby jsou následně převáženy do zbrojnic dobrovolných hasičů v jednotlivých městských částech, kde si je mohou vyzvedávat obyvatelé, jejichž domy zaplavila velká voda. Centrální sklad je ve všední dny otevřen denně od 8 do 17 hodin.*
/jk/

Na snímku: O víkendu pomohli navýšit skladové zásoby i dobrovolní hasiči z Bíliny, kteří do Bohumína vážili pětihodinovou cestu až z Ústeckého kraje. Foto: archiv města Bohumína



Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down