ČEZ Teplárenská obnovila dodávky tepla a teplé vody do Bohumína

Společnost ČEZ Teplárenská díky mimořádnému úsilí vlastních zaměstnanců z celé republiky i dalších odborníků ze Skupiny ČEZ – ale také bohumínské městské firmy BM Servis zprovoznila všechny zatopené předávací stanice a obnovila dodávky tepla z Dětmarovic do Bohumína. Od nedělního večera funguje celá soustava centrálního zásobování teplem, která zajišťuje teplo pro obyvatele města.

„Většina z předávacích stanic byla zasažena povodní v Bohumíně, mnohé byly dokonce kompletně pod vodou včetně elektro zařízení. Abychom lidem zajistili dodávky tepla ještě před příchodem zimy, museli jsme zvolit provizorní řešení. Teď se zaměříme na opravu zařízení a technologií, aby byl provoz co nejspolehlivější a nejefektivnější,“ řekl generální ředitel ČEZ Teplárenské Rostislav Díža. V příštích týdnech a měsících musí technici postupně vyměnit většinu čerpadel, ventilů, elektroniky a dalších technologií, které povodeň poškodila nebo zničila.

Většina předávacích stanic v Bohumíně byla po povodni částečně nebo zcela pod vodou. Foto: ČEZ Teplárenská

Když ještě bylo město pod vodou, mnozí odhadovali, že se dodávky tepla nepodaří obnovit dříve než za několik měsíců, nakonec se vše zvládlo do tří týdnů po opadnutí vody. „Jsem rád, že se ten první krok povedl,“ děkoval za nonstop pracovní nasazení bohumínský starosta Petr Vícha. „Ale čeká nás ještě hodně společné a náročné práce.“*

V Bohumíně využívá dálkové teplo a teplou vodu od ČEZ přibližně pět tisíc domácností.

/tz/

Ničivou velkou vodou letos v září zasažený Bohumín byl tématem našeho zpravodajství například zde: https://moderniobec.cz/humanitarni-pomoc-miri-do-bohumina-z-cele-republiky/, zde: https://moderniobec.cz/do-bohuminskych-skol-a-skolek-se-po-povodnich-vrati-deti/ nebo zde: https://moderniobec.cz/prezident-petr-pavel-si-v-bohumine-prohledl-zaplavene-lokality/.

Na zcela horním snímku: Na obnovení dodávek tepla pro Bohumín se podíleli zaměstnanci ČEZ Teplárenské z celé republiky i další odborníci ze Skupiny ČEZ a městské firmy BM Servis. Foto archiv ČEZ Teplárenská

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down