Mateřská škola v Hradci nad Moravicí nabízí až sedmnáct míst pro děti ze zaplavených oblastí na Opavsku

S pomocnou rukou pro rodiče malých dětí ze zatopených lokalit přichází mateřská školka v Hradci nad Moravicí. Ze zaplavených oblastí může přijmout do svých tří poboček až sedmnáct dětí starších tří let.

„Spousta rodičů z Opavska se kvůli zatopeným mateřinkám a jejich omezenému provozu potýká s problémy, kam umístit své dítě. Některé děti docházejí do provizorních prostor, které nejsou ideální, a jejich zprovozňování může ještě měsíc až dva trvat. Jiní rodiče musejí mít děti doma, protože jsou bez práce či na mateřské dovolené, a tak je jasné, že přednost pro umístění do jejich domácí školky dostali ti, kteří musejí do práce. Všem rodičům, kteří teď aktuálně hledají a potřebují školku pro své dítě, nabízíme pomoc,“ uvedla Gabriela Lacková, ředitelka mateřské školy v Hradci nad Moravicí.

Hradecká mateřinka má aktuálně volná tři místa v Kajlovci, až šest dětí může přijmout v Jakubčovicích a osm dalších v Bohučovicích. Měsíční školkovné přijde na pětistovku, celodenní stravování stojí tisícikorunu. Přihlášku najdou případní zájemci na webu školky - www.mshradec.eu, odkud si ji mohou stáhnout a vyplnit spolu s evidenčním listem a potřebnými přílohami. Pro přijetí budou ještě potřebovat potvrzení od pediatra o očkování. „Pokud budou mít rodiče problém s doložením potvrzení o očkování kvůli zatopení pediatra či domácí mateřinky, stačí přinést očkovací průkaz dítěte,“ doplnila Gabriela Lacková.

Mateřská škola v Hradci nad Moravicí má celkem čtyři pobočky. Jednu přímo v Hradci a další ve třech městských částech – Bohučovicích, Jakubčovicích a Kajlovci. Aktuálně do nich dochází na 133 dětí, které navštěvují věkově smíšené třídy. Stará se o ně patnáct učitelek a tři asistentky.

Při předškolním vzdělávání používají pedagožky v Hradci prověřené metody, které u dětí rozvíjejí jazykové (Elkonin), intelektové (Menza NTC learning) i matematické schopnosti (Hejného metoda). Kromě toho nabízí školka dětem tři kroužky – angličtinu, judo a taneční průpravku.

Stravování dětí probíhá výhradně z lokálních zdrojů a zdejší jídelna vaří se sníženým obsahem cukru, tuku a soli. Hradecká školka je už osm let zapojena do projektu Skutečně zdravá škola, který cílí na opravdové, neprůmyslově zpracované jídlo.*

Bližší informace o volných místech mohou rodiče získat na telefonním čísle 553 784 154 nebo e-mailu reditelna@mshradec.eu.

/tz/

Ilustrační foto: archiv MŠ v Hradci nad Moravicí

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down