01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž DOODPADU zná vítěze regionálních kol

Pohádka o kontejnerech, videoklip o tom, jak je důležité být čističem vody, vysílání BIGY vize nebo originální leporelo. Do soutěže projektu DOODPADU kolektivy středních škol přihlásily desítky soutěžních prací.

Jejich úkolem bylo v rámci tématu »Co do kanalizace nepatří aneb To fakt nevyčistíš« seznámit vybranou cílovou skupinu s předměty a látkami, které nepatří do kanalizace. Soutěž vyhlásila letos na jaře společnost Energie AG Bohemia a její dceřiné společnosti, které se zaměřují na provozování vodohospodářského majetku měst a obcí. Ve druhé polovině listopadu byli už známi vítězové regionálních kol.

»Ztvárnění záleželo jen na kreativitě studentů. Mohli vytvářet reklamní spoty, plakáty, krátká videa či cokoli jiného. Nejčastěji však sahali po kameře. Je vidět, že jim je tento způsob předávání informací nejbližší,« řekl vedoucí marketingu a komunikace Energie AG Bohemia Ing. Ivan Kafka.

Porotu na jihu Čech, kde působí společnost ČEVAK, nejvíce zaujalo video 6. E z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích. Jde o pohádku o kontejnerech, která netradičně upozorňuje na to, že použité stolní oleje z domácností často končí ve dřezech či toaletních mísách a způsobují problémy v kanalizační síti a na ČOV. Předání dárků vítězům se konalo 19. 11. na Světový den toalet. Druhé místo patří septimě Česko-anglického gymnázia, třetí byla 6. A z Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích.

Téhož dne předávala ocenění i společnost VODOS Kolín. Vítězem v tomto regionu je 1. Lyceum Střední zdravotnické školy a VOŠ zdravotnické Kolín. Studenti složili vlastní píseň o mladém muži, který by se rád stal čističem vody. Originální text a hudbu doplnili o zdařilé video.

VaK Beroun ocenil studenty místní Střední pedagogické školy za populárně-naučné video, v němž upozorňují na to, co se nemá splachovat do toalety a dřezu. Ocenění získali i studenti třídy ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Beroun-Hlinky, kteří vyrobili podobně pojaté názorné leporelo.

»Ocenění z regionů postupují do republikového finále v březnu 2015 u příležitosti Světového dne vody. Autoři nejúspěšnějších prací získají příspěvek na maturitní ples,« doplnil Ivan Kafka. Vybraná videa z regionálních kol budou zveřejněna na www.doodpadu.cz. Veřejnost prostřednictvím hlasování na Facebooku udělí Cenu diváků.

Projekt DOODPADU se věnuje i žákům 1. stupně základních škol. Pro ně jsou připraveny výukové hodiny, jimiž je provází animovaná postavička kocoura AGIho a jež si lze objednat na webu projektu.

Vítězem na jihu Čech je třída 6. E z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích.

FOTO: ARCHIV ENERGIE AG BOHEMIA

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down