01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fulnek umí zapojovat občany

Slaďování rodinného a pracovního života zaměstnanců městského úřadu i pomoc dětem a handicapovaným občanům patřily k hlavním argumentům, jimiž Fulnek zaujal porotu celostátní soutěže Úřad roku »Půl na půl« - respekt k rovným příležitostem, kterou pořádá Ministerstvo vnitra ČR. Soutěž hodnotí...

Slaďování rodinného a pracovního života zaměstnanců městského úřadu i pomoc dětem a handicapovaným občanům patřily k hlavním argumentům, jimiž Fulnek zaujal porotu celostátní soutěže Úřad roku »Půl na půl« - respekt k rovným příležitostem, kterou pořádá Ministerstvo vnitra ČR. Soutěž hodnotí činnost městských úřadů. Po předloňském 12. místě a loňské bronzové medaili letos Fulnek dosáhl na metu nejvyšší. »Porotci kladně hodnotili také zapojení veřejnosti do spolurozhodování při přípravě akcí veřejného charakteru,« prohlásila starostka Fulneku Bc. Jana Mocová.

K prioritním kritériím pro výběr úřadů do finále soutěže patřilo mimo jiné sledování počtu žen ve vedoucích funkcích ve vztahu k celkovému počtu žen v úřadech, existence zvláštních antidiskriminačních opatření a další. Porotci se zajímali o to, jak jsou zohledněny aspekty rovnosti žen a mužů v oficiálních interních dokumentech úřadů a ověřována byla i opatření úřadů zaměřená na slaďování rodinného a pracovního života zaměstnankyň a zaměstnanců. Velkou váhu při rozhodování poroty měla i opatření podporující zapojení se veřejnosti do spolurozhodování při přípravě akcí veřejného charakteru.

Pořadatelé byli příjemně překvapeni počtem přihlášených soutěžících. »Je vidět, že samosprávy problematiku rovných příležitostí a slaďování osobního a pracovního života vnímají jako důležité téma,« okomentovala letošní účast JUDr. Anna Doležalová, ředitelka personálního odboru MV ČR, který soutěž pořádal.

Ocenění získalo celkem 12 obcí. V kategorii obce I. typu získaly cenu Kamýk nad Vltavou, Otice a město Kunovice. V kategorii obce II. typu dominovaly Městský úřad Fulnek, Městský úřad Studénka a Městský úřad Jílové u Prahy. Z trojkových obcí byly nejúspěšnější MČ Praha 18, Magistrát města Mostu a MČ Praha 22. Mezi kraji se prosadily Kraj Vysočina, Zlínský kraj a Královéhradecký kraj.

Pracovní a rodinný život zaměstnanců se daří slaďovat na radnici ve Fulneku.

FOTO: ARCHIV MÚ FULNEK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down