01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hodonín pátým Fairtradovým městem u nás

Po Litoměřicích, Vsetíně, Českém Krumlově a Volyni se od 6. 11. může titulem Fairtradové město v Česku pyšnit i Hodonín. Fairtradová města preferují sezonní a lokální produkci ekologického zemědělství a u produktů, jež nepocházejí z našeho klimatického pásu, upřednostňují principy spravedlivého...

Po Litoměřicích, Vsetíně, Českém Krumlově a Volyni se od 6. 11. může titulem Fairtradové město v Česku pyšnit i Hodonín. Fairtradová města preferují sezonní a lokální produkci ekologického zemědělství a u produktů, jež nepocházejí z našeho klimatického pásu, upřednostňují principy spravedlivého obchodu. V Hodoníně na podpoře této mezinárodní kampaně radnice spolupracuje s nevládními a příspěvkovými organizacemi. Férovému obchodu tam fandí i městská knihovna, stejně jako Nemocnice TGM.

»Na konceptu fair trade oceňuji šetrný přístup nejen k přírodě, ale i k lidem, kteří se na výrobě produktů podílejí. To důležité, co musíme mít na paměti, je, abychom nezneužívali ani přírodní, ani lidské zdroje,« uvedla k úspěchu Hodonína starostka Milana Grauová.

Z listopadového předávání certifikátu Fairtradové město Hodonínu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down