01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž Cesty městy 2013 opět potvrdila, že dobré nápady jsou k nezaplacení

Rekordní počet - konkrétně 53 projektů bylo přihlášeno do letošního ročníku soutěže Cesty městy. Slavnostní vyhlášení jejích výsledků se konalo16. září v Pardubicích.

Stalo se tak při příležitosti Národní cyklokonference ČR - VIZE 25, řešení pro města věnované integrovanému dopravnímu plánování a cyklistice. Finanční a věcné ceny tam převzali zástupci osmi měst a obcí, které se se svými projekty prosadily v už 12. ročníku soutěže Cesty městy, jež se od svého počátku věnuje zviditelňování dopravních řešení, která přispěla ke zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu.


Soutěž pořádaná Nadací Partnerství také letos probíhala ve třech kategoriích - bodová řešení (samostatně fungující realizace, např. přechody pro chodce, křižovatky), liniová řešení (na sebe navazující realizace, např. komunikace pro chodce, zklidněné ulice) a plošná řešení (komplexní řešení, např. náměstí). Odborná porota v čele s doc. Ing. arch. Janem Mužíkem, CSc., z karedry urbanismu a územního plánování Fakulty stavební ČVUT v Praze přímo na místě hodnotila všechny soutěžní projekty, přičemž přihlížela zejména k následujícím základním kritériím: přínosu projektu pro obyvatele, jeho širším souvislostem, úrovni jeho řešení i inspirativnosti a originalitě projektu.

Časopis Moderní obec postupně oceněné projekty představí. Už v tomto vydání najdete bližší informace o dvou z nich na str. 42 - 44.

 

Vítězné a další oceněné projekty v soutěži Cesty městy 2013

Vítěz kategorie Bodová řešení: Nový dopravní terminál v Telči (prémie 30 tis. Kč)

Vítěz kategorie Liniová řešení: Lávka přes Jizeru a navazující cyklostezka v Semilech (prémie 30 tis. Kč)

Vítěz kategorie Plošná řešení: Revitalizace centra obce Kostelec u Křížků (prémie 30 tis. Kč)

Zvláštní cena generálního partnera soutěže společnosti Škoda Auto, a. s.: Rekonstrukce Horního náměstí a navazujících ulic v Hrádku nad Nisou (prémie 50 tis. Kč)

Zvláštní cena společnosti 3M: Lhotecká cyklostezka v DSO Pečecký region (radar s okamžitou indikací rychlosti)

Zvláštní cena čsp. Moderní obec: Revitalizace městského jádra ve Mšeně (roční předplatné časopisu)

Čestné uznání: Sdružená pěší a cyklistická stezka v Kadani

Čestné uznání: Dopravní řešení centra obce Obrnice

 

Podrobné informace o projektech na: www.nadacepartnerstvi.cz pod záložkou Veřejný prostor doprava v horní liště a dále na odkaz vlevo Zklidňujeme dopravu.

Cena Moderní obce letos putovala do Mšena. Z rukou šéfredaktora Ivana Ryšavého ji převzal starosta Martin Mach (vlevo).

Cenu pro Semily místostarostkám Marcele Volšičkové a Leně Mlejnkové předal proděkan DF Jana Pernera UP Ivo Drahotský.

Šek na sympatickou částku čekal na Hrádek nad Nisou. Starostovi Josefu Horinkovi jej přivezla Dominika Bilová ze Škody Auto, a. s.

Starosta Kostelce u Křížků Zdeněk Králík (vlevo) obdržel cenu pro obec z rukou ředitele Nadace Partnerství Miroslava Kundraty.

FOTO: ARCHIV NADACE PARTNERSTVÍ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down