01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Muzeum Šumavy Sušice už v novém kabátu

Po téměř rok trvající rekonstrukci byla ve druhé polovině července slavnostně představena nová podoba Muzea Šumavy Sušice. Jedna z nejnáročnějších investičních akcí muzea za posledních několik desetiletí zahrnovala rekonstrukci a dostavbu historického objektu bývalé strážnice a přilehlé části...

Po téměř rok trvající rekonstrukci byla ve druhé polovině července slavnostně představena nová podoba Muzea Šumavy Sušice. Jedna z nejnáročnějších investičních akcí muzea za posledních několik desetiletí zahrnovala rekonstrukci a dostavbu historického objektu bývalé strážnice a přilehlé části městských hradeb. Celkové náklady rekonstrukce, provedené podle projektu architekta Pavla Lejska, dosáhly téměř 20 mil. Kč, přičemž podpora z Regionálního operačního programu Jihozápad činila 12,3 mil. Kč.

Dvůr muzea zůstal zachován v původní podobě, i když tam přibyly dva nové prvky. Tím prvním je moderní propojovací objekt s atypickou prohnutou prosklenou stěnou mezi stávající expozicí a opraveným objektem. Reflexní sklo, které tam architekt Pavel Lejsek nechal použít, zrcadlí ostatní objekty na nádvoří, což umocňuje celkový dojem z vnitřního areálu muzea. Druhým zajímavým prvkem je zapuštěné noční osvětlení celého nádvoří a historické kašny.

»Rekonstrukce celého objektu je velmi zdařilá. Myslím, že se při ní podařilo citlivě propojit minulost a současnost, a jsem přesvědčen o tom, že výsledek potěší všechny návštěvníky Muzea Šumavy Sušice a přiláká ještě i mnoho dalších,« uvedl Jiří Struček, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu.

Reflexní sklo, v němž se zrcadlí objekty na nádvoří, umocňuje celkový dojem.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down