01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dobrovolní hasiči mají nové vozy

Dva nové automobily v celkové ceně zhruba 1,5 mil. Kč převzali královéhradečtí dobrovolní hasiči z jednotek Třebeš a Malšova Lhota. Auta přepraví kompletní družstva nejen k ostrým zásahům, ale jsou schopna sloužit na akcích či požárních asistencích. Jen loni dobrovolní hasiči z Třebše a Malšovy...

Dva nové automobily v celkové ceně zhruba 1,5 mil. Kč převzali královéhradečtí dobrovolní hasiči z jednotek Třebeš a Malšova Lhota. Auta přepraví kompletní družstva nejen k ostrým zásahům, ale jsou schopna sloužit na akcích či požárních asistencích. Jen loni dobrovolní hasiči z Třebše a Malšovy Lhoty zasahovali u 332 událostí.

Nové vozy vystřídají dosluhující automobily Avia, která dobrovolní hasiči z obou jendotek využívali při svých výjezdech. Těch bylo loni nejvíce v rámci technické pomoci, dobrovolní hasiči však často jezdili také k požárům nebo dopravním nehodám. Povoláni však byli i k únikům nebezpečných či chemických látek. Bohužel necelá desítka výjezdů se ukázala jako planý poplach.

V roce 2012 zajišťovaly královéhradecké požární jednotky a požární hlídka Březhrad i preventivní činnost při požárních asistencích na akcích konaných na území města, kam zavítalo více osob.

Loni na konci června postihly město Hradec Králové lokální záplavy na Moravském Předměstí a v Třebši a začátkem července ještě také větrná smršť, kdy došlo ke škodám na majetku a k ohrožení lidí po celém městě, zejména v místní část Svinary a chatová oblasti u řeky Orlice. Pracovní nasazení členů všech jednotek SDH i požárních hlídek SDH však i tehdy bylo na vysoké úrovni, pracovali nepřetržitě několik dní a jen s minimálním časem na odpočinek. Hradečtí dobrovolní hasiči, konkrétně jednotka SDH Plácky, se osvědčili i koncem minulého roku při zásahu v hořické textilce Mileta. Jejich podíl na zásahu ocenilo i vedení společnosti Mileta s tím, že v Hořicích se díky hasičům uchránily hodnoty za zhruba 350 mil. Kč.

Nová vozidla přepraví k zásahům kompletní družstva.

FOTO: archiv

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down