01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Návštěvníci města budou méně bloudit

Bezmála tři sta orientačních hnědobílých naváděcích značek se objevilo v ulicích Ostravy i jejím okolí. Jde o systém jednotného dopravního značení kulturních a turistických cílů. To má zlepšit informovanost turistů a návštěvníků města. Při zpracování projektové dokumentace se jako podklad využila...

Bezmála tři sta orientačních hnědobílých naváděcích značek se objevilo v ulicích Ostravy i jejím okolí. Jde o systém jednotného dopravního značení kulturních a turistických cílů. To má zlepšit informovanost turistů a návštěvníků města. Při zpracování projektové dokumentace se jako podklad využila platná legislativa i metodický pokyn Ministerstva dopravy.

Pro motoristy bylo na základě zpracované analýzy provedeno trasování a doplněno značení k ZOO, Slezskoostravskému hradu, Vyhlídkové věži Nové radnice, Ostravskému muzeu, Hvězdárně a planetáriu, Hasičskému muzeu, Geologickému pavilonu, Dolní oblasti Vítkovice, Zámku Vítkovice, Landek Parku a Pivovarskému muzeu.

V rámci systému pro pěší byly osazeny značky pro městské památkové zóny Moravská Ostrava, Ostrava-Přívoz, Ostrava-Poruba, Vítkovice, stejně jako značení navádějící chodce k Slezskoostravskému hradu, Vyhlídkové věži Nové radnice, Ostravskému muzeu, Hasičskému muzeu, Geologickému pavilonu, Dolní oblasti Vítkovice, Zámku Vítkovice, Muzeu Citer, Pivovarskému muzeu a Památníku a mauzoleu Rudé armády.

Kulturní a turistické značení město Ostrava provedla v rámci projektu Akční plán 2012 marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Ostravsko, spolufinancovaného z ROP Moravskoslezsko, oblast podpory 2.2 Rozvoj cestovního ruchu, dílčí oblast podpory 2.2.4 Organizace a kooperace v cestovním ruchu.

V Ostravě konkrétně jde o 244 nových naváděcích značek pro motoristy a o 48 značek pro pěší.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down