01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Denní stacionář Olga má být říčanským skvostem

Veřejnou soutěž na zpracování architektonického návrhu denního stacionáře Olga včetně venkovních prostor pro seniory a občany se zdravotním postižením vyhlásilo loni koncem listopadu město Říčany (okr. Praha-východ). Odborná porota již vybrala z 15 soutěžících tři nejlepší návrhy, z nichž vzejde...

Veřejnou soutěž na zpracování architektonického návrhu denního stacionáře Olga včetně venkovních prostor pro seniory a občany se zdravotním postižením vyhlásilo loni koncem listopadu město Říčany (okr. Praha-východ). Odborná porota již vybrala z 15 soutěžících tři nejlepší návrhy, z nichž vzejde vítěz na uskutečnění celého projektu. Mezi třemi postupujícími do druhého kola jsou na prvním místě Architektonický atelier Aleš, s. r. o. (autory jsou Jakub Havel, Ladislav Vendel a Lukáš Velíšek). Na druhé pozici skončili Michal Černý, Marcel Růžička a Tomáš Pína, zatímco třetí příčku obsadili Daniel Kříž a Eva Křížová.

»Zohledňovali jsme nejen estetiku architektonického návrhu a nápad samotný, ale i funkčnost navrženého dispozičního řešení. Přihlíželi jsme i k výši předpokládaných realizačních nákladů a finanční náročnosti na budoucí provoz stacionáře,« vysvětlila Alice Štěpánková, architektka města.

V minulých dnech byly všem soutěžícím odeslány soutěžní protokoly. Autoři tří nejlepších návrhů vybraných pro druhé kolo se zúčastní jednacího řízení bez uveřejnění, na jehož základě bude vybrán návrh, podle něhož se stavba uskuteční. Na jednání se bude rovněž řešit cena za následnou projektovou dokumentaci.

»Postupující teď mají podle návrhu vytvořit danou projektovou dokumentaci. Vybraná projekční kancelář zpracuje postupně všechny stupně projektové dokumentace, které projedná i stavební úřad. Po vydání stavebního povolení se připraví projekt pro provedení stavby. Bude-li dost peněz na její zajištění, bude vybrán zhotovitel stavby,« shrnula Alice Štěpánková.

Všechny předložené architektonické návrhy město nyní až do 15. března veřejně vystavuje na radnici.

Návrh stacionáře z autorské dílny Michala Černého, Marcela Ružičky a Tomáše Píny je jedním ze tří, které město vybralo.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down