01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hospodárný, funkční a všestranný Fuso Canter

Canter, celosvětově nejprodávanější model nákladního vozidla značky Fuso koncernu Daimler, si majitelé oblíbili především pro jeho modelovou variabilitu, dobrou ovladatelnost, prostorově nenáročná řešení s kabinou umístěnou nad přední nápravou, robustní konstrukci a zvýšenou bezpečnost řidiče.

Nedávno automobilka prezentovala další rozšíření modelové řady o extra dlouhý rozvor 4750 mm pro nástavby s délkou až 7000 mm, dále Canter 3,5 t s výkonem 129 kW (175 k), verzi 3S s celkovou šířkou jen 1700 mm a Canter 4x4. S celkovými hmotnostmi 3,5 t, 6,0 t a 7,5 t tak Fuso Canter pokrývá všechny důležité segmenty trhu lehkých nákladních vozidel.

Canter 4x4 s celkovou hmotností 6,5 tuny a výkonným motorem 129 kW (175 k) je ideální pro náročnou práci v terénu. Pohon všech kol lze odpojovat a připojovat i za jízdy, čímž je zajištěna vysoká úroveň hospodárnosti. Světlá výška se v porovnání s modelem Canter 4x2 zvýšila z 219 mm až na 320 mm. Vynikající průchodnost terénem předurčuje modely Fuso Canter 4x4 pro nasazení i mimo zpevněné cesty nebo v náročných horských podmínkách. Lze jej navíc vybavit sněhovým pluhem a posypovým zařízením pro zimní údržbu komunikací a díky šířce vozidla pouhé dva metry jej nezastaví ani velmi úzké průjezdy.


Výborné hospodárnosti s palivem dosahuje Canter díky volitelné šestistupňové dvojspojkové automatizované převodovce Duonic, která kromě snížení spotřeby a opotřebení agregátů, zmenšuje zatížení řidiče a spojuje vysoký komfort samočinné převodovky s hospodárností mechanické převodovky s manuálním řazením. V provozu na krátké vzdálenosti se vyplatí využívat funkci Start-Stop, ta se dodává na přání a dokáže majiteli ušetřit až 3 % paliva.

Všechna vozidla Canter TF mají elektronicky řízenou brzdovou soustavu. V obou vyšších hmotnostních třídách si mohou zákazníci na přání objednat elektronicky řízený stabilizační systém ESP. Na přání lze výbavu modelů Canter rozšířit rovněž o airbagy pro řidiče a spolujezdce.

Světlá výška nového modelu Canter 4x4 se zvýšila až na 320 mm.

Vynikající průchodnost terénem předurčuje modely Canter 4x4 pro nasazení i mimo zpevněné cesty.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down