01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cena Personalista veřejné správy: Kdo ji získá? /2

Statutární město Liberec nominovalo do soutěže o cenu Personalista veřejné správy Miroslava Křepela, vedoucího personálního oddělení, který na magistrátu v této pozici působí už od roku 1996. Tajemník magistrátu Ing. Jindřich Fadrhonc v návrhu mj. vyzvedl fakt, že nominant se pro své kvality,...

Statutární město Liberec nominovalo do soutěže o cenu Personalista veřejné správy Miroslava Křepela, vedoucího personálního oddělení, který na magistrátu v této pozici působí už od roku 1996.

Tajemník magistrátu Ing. Jindřich Fadrhonc v návrhu mj. vyzvedl fakt, že nominant se pro své kvality, schopnosti a dovednosti osvědčil coby manažer v oblasti personální agendy hned u několika tajemníků města jmenovaných během posledních bezmála dvou desetiletí.


Zajímalo nás, co bylo klíčové v oblasti personalistiky a řízení lidských zdrojů v době, Miroslav Křepel na magistrátu začínal, co je tam klíčové nyní a co může být klíčové v oblasti personalistiky na úřadech velkých měst možná už v krátké budoucnosti.

»Když jsem na tuto pozici nastoupil, v té době se personální práce, řízení lidských zdrojů a systémy vzdělávání v novém pojetí teprve rozvíjely,« odpověděl. »Ruku v ruce s tímto vývojem zároveň postupovala i elektronizace veřejné správy, pořizovaly se nové personální a mzdové programy. Nyní musí personalista zvládat nejen poměrně velké množství zákonů a souvisejících předpisů, ale samozřejmostí je i jeho schopnost efektivně ke své práci využívat výpočetní techniku. S nárůstem nových činností zajišťovaných magistrátem města stoupají obecně i nároky na výběr a vzdělávání úředníků. To se logicky projevuje též v požadavcích kladených vedením úřadu na personalisty, kteří musejí rychle řešit a plnit zejména operativně ukládané úkoly. V budoucnuse důraz jistě bude klást na ještě větší využívání elektronizace, i když zřejmě pouze v rámci omezených finančních možností úřadů. Podle mého názoru však ani vyspělé informační technologie nemohou plně nahradit personalistův tolik potřebný přímý kontakt s jeho klienty - zaměstnanci, členy zastupitelstva nebo občany města,» dodal Miroslav Křepel.

 

Soutěž o cenu Personalista veřejné správy

Vyhlašovatelem soutěže je Klub personalistů ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR, odborem veřejné správy.

Cena je určena úředníkům a zaměstnancům, a to pro vedoucí úřadů územních samosprávných celků, vedoucí personálních oddělení či odborů a jednotlivé personalisty. V nultém ročníku bude oceněn 1 z nominovaných.

Účastníky soutěže nominují hejtmani a ředitelé krajských úřadů, primátoři, starostové, tajemníci magistrátů, tajemníci městských úřadů těch krajů a měst, které jsou členy Klubu personalistů.

Statut ceny a kritéria pro nominaci jsou zveřejněny na webu www.klub-personalistu.cz.

Nominace se stále ještě i nyní v říjnu přijímají buď písemně na adrese Klubu personalistů ((Přístavní 24, 170 00 Praha 7), nebo na e-mailové adrese: pbednarova@klub-personalistu.cz.

ZDROJ: KLUB PERSONALISTŮ

Miroslav Křepel si považuje to, že se magistrátu podařilo získat od MV ČR akreditaci ke vstupnímu vzdělávání nových úředníků.

FOTO: ARCHIV

 

Viz též:

Cena Personalista veřejné správy: Kdo ji získá? /1

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down