01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

I u vás může být Lavička pro Tebe

TŘINEC Projekt Lavička pro Tebe (www.lavickaprotebe.cz) je jednou z aktivit, jimiž třinecké občanské sdružení Naše dílna pomáhá zdravotně znevýhodněným spoluobčanům začleňovat se do běžného života. V chráněných dílnách společnosti B-Z WORLD PLUS s. r. o. lidé se zdravotním handicapem vyrábějí...

TŘINEC

Projekt Lavička pro Tebe (www.lavickaprotebe.cz) je jednou z aktivit, jimiž třinecké občanské sdružení Naše dílna pomáhá zdravotně znevýhodněným spoluobčanům začleňovat se do běžného života. V chráněných dílnách společnosti B-Z WORLD PLUS s. r. o. lidé se zdravotním handicapem vyrábějí kvalitní dubové lavičky pro venkovní použití, na něž lze na přání případně i nechat vygravírovat jakýkoliv text, motto, věnování nebo firemní logo.


Jak uvedla Veronika Gašpárová z občanského sdružení Naše dílna, lavičky z Třince bývají nejčastěji instalovány do parků, dětských hřišť, sportovišť, ke školám i podél cyklostezek. Lze je však nalézt už také na zámku Orlík či ve stacionáři.

Lavičky nakupují i města a obce nebo jejich organizace, starající se o veřejná prostranství. »Například v menších sídlech jsme si ověřili, že tam místní podnikatelé zpravidla mají ke své obci velmi dobrý vztah, a tak často naši lavičku zakoupí firma, daruje ji obci a přitom si na ni třeba nechá vyrýt drobnou reklamu. Nebo naopak - radnice si od nás vezme jednu lavičku na zkoušku a poté se přidávají investoři a přiobjednají pro svou obec další,« konstatovala Veronika Gašpárová.

Lavičky z masivní ocelové konstrukce a dřevěnými částmi z výběrového dubu jsou pro čtyři osoby a mají nosnost 320 kg. Dodavatel laviček může zařídit i jejich instalaci, ale zpravidla o tom jedná s firmou, která v dané obci spravuje její majetek a přesně ví, do jakého povrchu bude lavička osazena.

Při objednání jednoho kusy doba dodání činí nejdéle 30 dnů od převzetí závazné objednávky. Při větších objednávkách občanské sdružení Naše dílna jedná individuálně, protože lidé se zdravotním postižením pracovat ve třísměnném provozu nezvládnou. »Ale vždy je možné se domluvit,« napsala nám k tomu Veronika Gašpárová a přidala do svého e-mailu usmívajícího se smajlíka.

Lavička pro Tebe může být i připomínkou něčeho nezapomenutelného.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down