01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na prestižním veletrhu v Londýně zaujala i Portiqoa

LONDÝN / BÍLOVICE K exponátům, které na letošním zářijovém mezinárodním veletrhu designu 100% Design v Londýně budily pozornost, patřila také lavička Portiqoa. V české expozici Czech Selection ji tam jako jednu z úspěšných novinek svého katalogu představovala společnost mmcité a. s., která sídlí v...

LONDÝN / BÍLOVICE

K exponátům, které na letošním zářijovém mezinárodním veletrhu designu 100% Design v Londýně budily pozornost, patřila také lavička Portiqoa. V české expozici Czech Selection ji tam jako jednu z úspěšných novinek svého katalogu představovala společnost mmcité a. s., která sídlí v Bílovicích na Uherskohradišťsku.

Měkce modelované tvary hliníkových bočnic s neobvyklým optickým efektem diagonálně postavených stěn v kombinaci s lamelami z tropického dřeva - to jsou parametry, které na lavičce určitě zaujmou.


Jak podotýká jeden ze zakladatelů mmcité David Karásek, lavička Portiqoa je určena do jakéhokoliv prostoru, nemá žádné speciální určení. Její koncept - bočnice odlévané z kovu a spojené dřevěnými lamelami, je klasický, provedení je však zcela současné, tedy dynamický tvar, moderní a jemně propracované detaily. »Také cena není nijak vysoká, což umožňuje použití v jakémkoliv typu projektu. Záleží jen na architektovi,« poznamenává David Karásek.

Tropické dřevo, které je použito na lamely lavičky, má certifikát FSC. Ten dokládá, že toto dřevo nepochází z nelegální těžby a při jeho zpracovávání nedochází k poškozování přírodních systémů nebo práv domorodých obyvatel. Jde o celosvětově uznávaný certifikát, který je ve vyspělých zemích už vcelku běžně požadován. V České republice však dosud příliš známý není, přičemž mmcité je jednou z mála českých společností, která je takto sama certifikována, a to už od roku 2007.

Dřevo, jehož dodavatelé se chtějí vykazovat certifikátem FSC, bývá namátkově kontrolováno - jak při samotné těžbě a jeho zpracování na pile či přepravě, tak u konečného zpracovatele, například také v bílovickém skladu společnosti mmcité.

Na hranách postavená a téměř se vznášející - taková je lavička Portiqua.

FOTO: ARCHIIV MMCITÉ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down