01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Poruchy na kanalizaci? Vyhledat je bude teď snazší

PROSTĚJOV Kombinovaný monitorovací a čisticí vůz pro vyhledávání poruch na kanalizacích a jejich opravy používá od konce letošního dubna prostějovská společnost INSTA CZ. Vozidlo na podvozku CW Crafter pro ni osadila nástavbou českobudějovická firma I.B.O.S. EU a. s., přičemž hlavními prvky jsou...

PROSTĚJOV

Kombinovaný monitorovací a čisticí vůz pro vyhledávání poruch na kanalizacích a jejich opravy používá od konce letošního dubna prostějovská společnost INSTA CZ.

Vozidlo na podvozku CW Crafter pro ni osadila nástavbou českobudějovická firma I.B.O.S. EU a. s., přičemž hlavními prvky jsou pojízdná kamera REVI 550 a čisticí zařízení Hydromax PTO. Pojízdná kamera provádí záznam kanalizačního potrubí DN 150 - DN 1200, a to až do vzdálenosti 150 metrů od vozidla. Obrazový záznam se přitom ukládá do počítače, takže následně jej lze nahrát na jakékoliv přenosné médium (DVD, flash disk apod.). Čisticí zařízení dokáže pročistit kanalizace až do průměru DN 500. K tomuto účelu je vozidlo vybaveno i nádrží na vodu o objemu 1000 litrů.


Společnost INSTA CZ už vůz použila například na zmonitorování zhruba devíti kilometrů kanalizace Brodek u Konice a rovněž ve Fryšavě pod Žákovou horou.

»Věříme, že monitorovací vůz usnadní - a zejména urychlí opravy na kanalizacích a bude užitečný pro mnoho obyvatel,« uvedl Richard Tříska ze společnosti INSTA CZ, která se zabývá především výstavbou vodohospodářských, inženýrských a dopravních staveb. Zároveň provozuje 83 kilometrů kanalizačních síti a ročně odvede a vyčistí více než 480 000 m3 odpadních vod.

Nový monitorovací vůz společnosti INSTA CZ byl postaven na podvozku VW Crafter.

FOTO: ARCHIV INSTA CZ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down