01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slaný získá parkovací dům

SLANÝ Nový parkovací dům s využitím technologie APS (automatické parkovací systémy) se začal v létě stavět v centru Královského města Slaný. Parkovací dům pro 149 vozidel vybuduje společnost PSJ Jihlava podle projektu společnosti MERIDIN. Moderní technologii APS dodá společnost KOMA Parking. Dům má...

SLANÝ

Nový parkovací dům s využitím technologie APS (automatické parkovací systémy) se začal v létě stavět v centru Královského města Slaný. Parkovací dům pro 149 vozidel vybuduje společnost PSJ Jihlava podle projektu společnosti MERIDIN. Moderní technologii APS dodá společnost KOMA Parking. Dům má začít sloužit již v závěru roku 2012.

Město záměrně zvolilo uvedenou technologii, neboť ta umožňuje automaticky ukládat vozidla, aniž by s nimi řidiči museli do parkovacího domu zajíždět a složitě v něm hledat volné místo. Systém je tak nejen ohleduplnější k životnímu prostředí, ale navíc rovněž vylučuje vykrádání zaparkovaných automobilů nebo jejich poškození méně obratnými řidiči. V parkovacím domě bude možné odstavit i rozměrnější vozidla typu SUV či užitkové vozy s výškou až 1,9 m, šířkou do 2,2 m a maximální délkou do 5,3 m.


Starosta Slaného RNDr. Ivo Rubík si od parkovacího domu slibuje, že zásadně pomůže řešit složitou situaci s odstavováním vozidel ve středu města a zároveň vhodně architektonicky dotvoří dosavadní proluku, která město hyzdí už čtvrt století.

Investici za zhruba 83 mil. Kč bude město splácet dodavatelským firmám po dobu sedmi let. Dodavatelé tak v prvních letech ponesou její hlavní tíhu.

Parkovací dům pojme 149 aut a bude mít 6 nadzemních a 1 podzemní podlaží.

VIZUALIZACE: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down