01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nahlížení rodičů do seznamu přijatých dětí do MŠ

Jaké údaje může obec, jako zřizovatel mateřské školy, poskytnout rodičům nepřijatých dětí, které byly odmítnuty z kapacitních důvodů, pokud žádají o nahlédnutí do seznamu přijatých dětí, zda splňují pravidla pro přijímání do mateřské školy vydané obcí a přístupné na internetu? Bez souhlasu subjektu...

Jaké údaje může obec, jako zřizovatel mateřské školy, poskytnout rodičům nepřijatých dětí, které byly odmítnuty z kapacitních důvodů, pokud žádají o nahlédnutí do seznamu přijatých dětí, zda splňují pravidla pro přijímání do mateřské školy vydané obcí a přístupné na internetu?

Bez souhlasu subjektu údajů, respektive jeho zákonného zástupce nemůžete ve smyslu ustanovení § 5 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a změně některých zákonů zpřístupnit seznamy přijatých dětí do mateřské školy rodičům nepřijatých dětí z důvodu jejich ochrany před neoprávněným zasahováním do soukromí a osobního života. Doložit dodržení pravidel pro přijímání dětí do mateřské školy vydaných zřizovatelem, můžete jiným vhodným způsobem, a to například anonymizováním osobních údajů na předloženém seznamu, či uvedením počtů dětí a kolik a jakých stanovených kritérií přijaté děti splnily.

Kontrolu dodržení kritérií pro přijetí dítěte do mateřské školy provádí obec jako zřizovatel podle zvláštních zákonů, ke kterým není Úřad pro ochranu osobních údajů oprávněn podávat obecně závazný právní výklad.

JUDr. JANA KOSOBUDOVÁ

Úřad pro ochranu osobních údajů

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down