01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přetížené kamiony Starým Hrozenkovem neprojedou

STARÝ HROZENKOV Na silnici č. I/50 v místě bývalého hraničního přechodu mezi Českou a Slovenskou republikou u Starého Hrozenkova je od letošního června v provozu automatická vážicí stanice (AVS). Vybudovala ji olomoucká společnost Tenzováhy, s. r. o. Projekt byl uhrazen Zlínským krajem, který ve...

STARÝ HROZENKOV

Na silnici č. I/50 v místě bývalého hraničního přechodu mezi Českou a Slovenskou republikou u Starého Hrozenkova je od letošního června v provozu automatická vážicí stanice (AVS). Vybudovala ji olomoucká společnost Tenzováhy, s. r. o.

Projekt byl uhrazen Zlínským krajem, který ve spolupráci s Policií ČR, Celní správou a zástupcem správce komunikace na AVS provádí kontrolní vážení vozidel. Ta přejíždějí sníženou rychlostí (do 16 km/hod.) přes váhy až ke světelnému semaforu před vyústěním obslužného souběžného pruhu na silnici. Není-li vozidlo přetíženo či nebezpečně naloženo, na semaforu bliká oranžové světlo, řidič pokračuje dál a zařadí se do průběžného jízdního pruhu silnice. Naopak zjistí-li váha překročení hmotnostních limitů (automaticky kontroluje 24 hmotnostních parametrů vozidla), na semaforu se rozsvítí červená a kamion musí zastavit. Pak jej policista nasměruje na parkoviště, kde se s řidičem zahájí správní řízení. Po sepsání protokolu o vážení a přestupku řidič zaplatí správní poplatky, náklady vážení - a není-li vozidlo nebezpečně naloženo, pokračuje v jízdě.


Zlínský kraj si od projektu slibuje, že zamezí přetěžování nákladních vozidel a následně poškozování vozovek a ohrožování silničního provozu.

Pohled na vážicí zónu se zabudovanými vahami před světelným semaforem - část nově vybudované automatické vážicí stanice u Starého Hrozenkova.

FOTO: ARCHIV TENZOVÁHY

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down