01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SMS ČR: Přímou demokracii do komunální politiky!

BENEŠOV U PRAHY Republikové shromáždění Sdružení místních samospráv ČR, které se 17. 6. sešlo ve Vzdělávacím středisku Institutu pro veřejnou správu Praha, se zabývalo zejména chystanou novelizací zákonů dotýkajících se obcí, snižováním dostupnosti služeb na venkově, přípravou pravidel pro čerpání...

BENEŠOV U PRAHY

Republikové shromáždění Sdružení místních samospráv ČR, které se 17. 6. sešlo ve Vzdělávacím středisku Institutu pro veřejnou správu Praha, se zabývalo zejména chystanou novelizací zákonů dotýkajících se obcí, snižováním dostupnosti služeb na venkově, přípravou pravidel pro čerpání evropských dotací po roce 2013, školstvím i církevními restitucemi. Nový návrh rozpočtového určení daní představený ministrem Kalouskem sice ještě neodpovídá cíli SMS, tedy systémovému nastavení 2,5násobného rozdílu v příjmech ze sdílených daní »na hlavu« mezi Prahou a nejmenší obcí, přesto starostové vyzvali vládu i zákonodárce k jeho přijetí.


SMS rovněž potvrdilo svou podporu zavádění přímé demokracie do komunální politiky a posilování většinových prvků v komunálních volbách.

Republikové shromáždění Sdružení místních samospráv ČR odmítlo »současnou i připravovanou nekoncepční centralizaci veřejné správy«.

FOTO: ARCHIV SMS ČR

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down