01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dřevěné stožáry veřejného osvětlení se hlásí o slovo

HRADEC KRÁLOVÉ/OLOMOUC Nový zajímavý trend přináší do veřejného osvětlení olomoucká rodinná společnost Urban Design. Nabízí totiž dřevěné stožáry veřejného osvětlení s vysokou úrovní designového i řemeslného zpracování. Podle Ing. arch. Simony Švecové z této společnosti zájem o dřevěné stožáry není...

HRADEC KRÁLOVÉ/OLOMOUC

Nový zajímavý trend přináší do veřejného osvětlení olomoucká rodinná společnost Urban Design. Nabízí totiž dřevěné stožáry veřejného osvětlení s vysokou úrovní designového i řemeslného zpracování. Podle Ing. arch. Simony Švecové z této společnosti zájem o dřevěné stožáry není otázkou velikosti města či obce, jako spíše toho, jak si radnice cení významu dané lokality a jak velký zájem má, aby ji zvelebila a učinila atraktivnější pro místní obyvatele i turisty.


Ačkoliv se dřevěný stožár může zdát zranitelnější vůči vandalům, atraktivita místa podle architektky Simony Švecové naopak v lidech vyvolává takovou zpětnou vazbu, že mají tendenci se chovat ukázněně. »Tím více, jsou-li stožáry osazeny kvalitními svítidly, takže případní vandalové tam nemohou spoléhat na příšeří nebo dokonce tmu. Takovým místům se pak logicky raději vyhnou. Bude-li ovšem někdo opravdu chtít dřevěný stožár povrchově znehodnotit, může se mu to, pochopitelně, podařit. Naše zkušenost je však v tomto směru pozitivní, přičemž jako příklad mohu uvést Riegrovo náměstí v Hradci Králové. Sousedí s vlakovým nádražím, a jde tedy o velice frekventovanou lokalitu. Na našich instalacích tam však ani po třech letech nenajdete žádné stopy po záměrném poškozování vandaly,« dodala Ing. arch. Simona Švecová.

Revitalizované královéhradecké Riegrovo náměstí bylo osazeno dřevěnými stožáry veřejného osvětlení z produkce Urban Design, na nichž jsou svítidla INDAL Schéhérezade.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down