01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Odpad se střádá v podzemí

ŠTERNBERK/ZLÍN Rozsáhlá instalace podzemních kontejnerů na tříděný sběr začala 1. 6. ve Šternberku na Olomoucku. Firma SWIETELSKY stavební, s. r. o., tam do konce července na 14 místech zabuduje 36 kontejnerů, každý o objemu 3,2 m3, z produkce společnosti REFLEX Zlín, spol. s r. o. Jak uvedla Mgr....

ŠTERNBERK/ZLÍN

Rozsáhlá instalace podzemních kontejnerů na tříděný sběr začala 1. 6. ve Šternberku na Olomoucku. Firma SWIETELSKY stavební, s. r. o., tam do konce července na 14 místech zabuduje 36 kontejnerů, každý o objemu 3,2 m3, z produkce společnosti REFLEX Zlín, spol. s r. o.

Jak uvedla Mgr. Irena Černocká ze šternberské radnice, město si od projektu podpořeného z fondů EU slibuje zvýšení objemu vytříděného odpadu i vyšší efektivitu nakládání s ním.»Projekt řeší zdánlivě neslučitelné požadavky obyvatel, kteří chtějí mít kontejnery co nejblíže a zároveň jim vadí jejich přítomnost v ulicích,« dodala.


Ing. Oldřich Jurčík, ředitel společnosti REFLEX Zlín, potvrdil, že kontejnery byly vyrobeny v souladu s přáním města, jak co do velikosti a barevnosti vhazovacích sloupků,včetně zalaminovaných etiket a znaku města, tak pokud jde o velikost vhozů a provedení pochozí plochy. I jiná města objednávají kontejnery »na míru« a volí různé varianty pochozích ploch, jako třeba žulové kostky či zámkovou dlažbu.

Podle Ing. Oldřicha Jurčíka trendem ve vývoji podzemních kontejnerů je elektronický systém řízení sběru odpadu. Letos na veletrhu FOR WASTE zlínská společnost získala Grand Prix za kombinaci sklolaminátového kontejneru zapuštěného v betonové schránce.

Podzemní kontejnery ve Šternberku slouží tříděnému sběru skla, plastů a papíru.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down