01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vracejí se k výsuvným sloupkům

MORAVSKÁ OSTRAVA A PŘÍVOZ V tomto ostravském městském obvodu během dubna začali na pěší zóně v centru města zprovozňovat automatické výsuvné sloupky, které se tam už několik let nepoužívaly. Děje se tak na základě množících se stížností občanů, kteří poukazují na nerespektování zákazu vjezdu do...

MORAVSKÁ OSTRAVA A PŘÍVOZ

V tomto ostravském městském obvodu během dubna začali na pěší zóně v centru města zprovozňovat automatické výsuvné sloupky, které se tam už několik let nepoužívaly. Děje se tak na základě množících se stížností občanů, kteří poukazují na nerespektování zákazu vjezdu do pěší zóny neukázněnými řidiči. Sloupky by měly být vysunuté denně vždy od 10 do 18 hodin a bude k nim doplněno i adekvátní dopravní značení.


Majitelé garáží na pěší zóně a držitelé karty O1 (zdravotně tělesně postižené osoby) mohou v případě potřeby vjezdu prostor zablokovaných výsuvnými sloupky volat na bezplatnou zelenou linku městské policie 800 199 922. Městští strážníci dovedou sloupky ovládat i na dálku ze své služebny, přičemž je mají pod dohledem městského kamerového systému. Jak však podotýká tisková mluvčí Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Jana Pondělíčková, zpočátku budou strážníci obsluhovat výsuvné sloupky spíše osobně.

V Moravské Ostravě a Přívozu jsou instalovány výsuvné sloupky hned tří systémů: BFT, Fadini a Autogard. Výsuvné sloupky (někdy též nazývané výsuvné patníky) naleznou využití všude tam, kde je třeba omezit pohyb vozidel, ale nebránit pohybu osob. Uplatní se rovněž tam, kde z estetických důvodů nelze instalovat klasickou závoru. Stále častěji jsou proto k vidění také v městských památkových rezervacích a zónách, neboť po zasunutí sloupku do podzemní šachty žádným způsobem nenarušují architektonický ráz dané historické lokality.

Sloupky lze ovládat i na dálku, ale zpočátku je budou strážníci obsluhovat osobně.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down