01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Isuzu počítá i s komunální sférou

PRAHA S příchodem jara představila společnost Isuzu Truck Czech Republic, s. r. o., akční model Isuzu N75.190 s nosičem kontejnerů CTS 5038. Vozidlo je postaveno na nejtěžší variantě podvozku řady N o celkové hmotnosti 7500 kg při rozvoru náprav 3365 mm. Novinkou je i varianta pro svoz komunálního...

PRAHA

S příchodem jara představila společnost Isuzu Truck Czech Republic, s. r. o., akční model Isuzu N75.190 s nosičem kontejnerů CTS 5038. Vozidlo je postaveno na nejtěžší variantě podvozku řady N o celkové hmotnosti 7500 kg při rozvoru náprav 3365 mm. Novinkou je i varianta pro svoz komunálního odpadu (na snímku).

Podle generálního ředitele Isuzu Truck Czech Republic Antonína Růžičky obce a města, případně jimi zakládané společnosti typu technických a komunálních služeb, mají největší zájem o nosiče kontejnerů, vozidla na svoz odpadu a hydraulické zvedací plošiny. »U menších obcí převažuje zájem o vozidla s výměnným systémem nástaveb, který podstatně zvyšuje využití podvozku a umožní výrazně snížit jak pořizovací, takprovozní náklady. Většina zájemců je překvapena, na jak malém prostoru, třeba v úzkých uličkách, se umí Isuzu otočit,« dodává Antonín Růžička.


Připouští však, že investice v komunálních službách jsou »značně ovlivněny, resp. deformovány dotacemi EU«. Zájem municipalit po užitkových vozidlech je tak výrazně ovlivněn individuální schopností zajistit si dotace. »Zajímavé bude sledovat vývoj poptávky po komunální technice, až evropské dotace zaniknou,« míní generální ředitel Isuzu Truck Czech Republic.

Proto je zajímavé slyšet, jaké možnosti klientům společnost sama nabízí. »Jde jak o výhodné podmínky financování pořizovací hodnoty, tak o varianty dlouhodobého pronájmu a servisních smluv s fixními náklady. Třeba servisní smlouva umožní přesně vypočítat skutečné servisní náklady podle plánovaného proběhu km, příp. počtu motohodin konkrétního vozidla. Garantujeme tak, že náklady na údržbu a opravy podvozku, kromě nákladů na pneumatiky a závad způsobených řidičem, dosáhnou dohodnuté výše a nepřekročí se ani při větší poruše,« uzavřel Karel Růžička.

Letošní novinkou je i tato varianta pro svoz komunálního odpadu.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down