01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aktuální publikace: Poplatky a Veřejné zakázky

Zákon o správních poplatcích byl od minulého čísla ÚZ sedmkrát novelizován. Změny se týkají místních, soudních i rozhlasových a televizních poplatků. Publikace Poplatky - ÚZ č. 832 obsahuje také sazby mýtného, změněné od 1. 1. 2011, poplatky za znečišťování ovzduší, za činnost organizací státního...

Zákon o správních poplatcích byl od minulého čísla ÚZ sedmkrát novelizován. Změny se týkají místních, soudních i rozhlasových a televizních poplatků. Publikace Poplatky - ÚZ č. 832 obsahuje také sazby mýtného, změněné od 1. 1. 2011, poplatky za znečišťování ovzduší, za činnost organizací státního odborného dohledu, za odebíranou přírodní minerální vodu, za znečištění vod a vypouštění odpadních vod, za udržování patentů, výši puncovních poplatků a další. Všechny změny jsou vyznačeny tučným písmem.


Zákon o veřejných zakázkách byl dotčen další novelou, která mj. snižuje přísnost na základní kvalifikační požadavky dodavatele, u akciových společností se ruší podmínka vydání pouze akcií na jméno a stanoví se povinnost předložit seznam akcionářů s podílem akcií vyšším než 10 %. Nové jsou tři prováděcí vyhlášky tohoto zákona. Publikace Veřejné zakázky, Koncesní - ÚZ č. 822 zahrnuje věcný rejstřík k zákonu a 14 předpisů v aktuálním znění. Novelizované pasáže jsou zvýrazněny tučně (podle stavu k 21. 1. 2011).

Více informací o publikacích je na www.ver.sagit.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down