01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Web s regionální burzou práce

Už desítky nových pracovních vztahů zprostředkoval od roku 2007 web Podnikatelského klubu Broumovska. Některé jeho inzeráty jsou přejímány i většími a známějšími portály práce.

Internetový projekt regionální burzy práce s mottem Pracujte na Broumovsku, který funguje na adrese http://prace.broumovsko.cz, je jednou z aktivit občanského sdružení Podnikatelský klub Broumovska. Jeho předseda Jan Školník, MBA, připomíná, že tento malebný, avšak odlehlejší příhraniční region má z pohledu pracovního trhu některé zvláštnosti.

BURZA PRÁCE ŠITÁ NA MÍRU REGIONU

Na Broumovsku se nyní míra nezaměstnanosti pohybuje okolo 11 %. Se zahájením sezonních prací se však mírně sníží, odhaduje Jan Školník. Práci v regionu prostřednictvím webu hledají spíše absolventi bez praxe (kteří však mají k internetu blízko) než starší pracovníci s delším působením ve svém oboru. »Je zřejmé, že vážným problémem je nižší počet volných pracovních míst,« konstatuje předseda. Ale zároveň dodává, že stejně zneklidňující je také určitý nesoulad mezi tím, jaké profese se na trhu práce poptávají, a tím, jaké se nabízejí.

»Především kvůli vyhledávání zkušené a kvalifikované pracovní síly, jíž je spíše nedostatek, je práce personalistů náročná. Náš regionální pracovní server je zárukou cílenosti komunikace. Lidé, kteří jej sledují, totiž svým způsobem deklarují ochotu a zájem v regionu pracovat. V tomto ohledu web naplňuje očekávání a i bez exaktního měření lze říci, že zprostředkoval už desítky pracovních poměrů,« vysvětluje Jan Školník důvody založení webu před čtyřmi roky.

Na webu najdete nejen sekce typu Hledám práci/brigádu, Hledám zaměstnance/brigádníka či Registrace míst/brigád, ale rovněž Poradnu s podsekcemi jako Jak správně napsat životopis nebo Jak správně napsat průvodní dopis. Do Poradny lze posílat i vlastní náměty, co by ještě měla zveřejnit a čemu se více věnovat. Je však také možné položit jí konkrétní dotaz.

Webu si už všimly i větší a v širší veřejnosti známější pracovní portály, které z něj přejímají některé inzeráty. Základní informace o každém volném pracovním místě, jež se na webu nabízí, se automaticky přesměruje na Úřad práce v Náchodě, čímž se splní ohlašovací povinnost a úřad může sám s tímto volným místem pracovat.

ZKUSTE TO TAKÉ!

Kdyby se někde jinde chtěli o podobný portál pokusit, co by jim předseda Podnikatelského klubu Broumovska poradil? »Doporučil bych jej pro každý region, v němž není tato nabídka selektivně soustředěna. Velké pracovní portály nabízejí členění na okresy. Jenže pro nás na Broumovsku všichni uchazeči ochotní pracovat v okrese Náchod vhodní nejsou. Existuje-li však dohoda zásadních zaměstnavatelů v místě a příslušného aktivního úřadu práce, že web budou používat, mnoho rizik jeho zdárnému fungování nehrozí,« uzavřel Jan Školník.

 

Lidé, kteří náš web sledují, svým způsobem tak deklarují ochotu a zájem na Broumovsku skutečně pracovat.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down