01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Město přijalo dvě rodiny barmských uprchlíků

BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV V březnu se do Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi přistěhují dvě rodiny barmských uprchlíků. Město oběma rodinám poskytne nový domov a po letech strávených na útěku a v utečeneckých táborech jim pomůže začít v naší zemi nový a důstojnější život. »Humanitární...

BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV

V březnu se do Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi přistěhují dvě rodiny barmských uprchlíků. Město oběma rodinám poskytne nový domov a po letech strávených na útěku a v utečeneckých táborech jim pomůže začít v naší zemi nový a důstojnější život.

»Humanitární pomoc lidem v nouzi a zároveň symbolické vrácení pomoci, které se dostalo českým občanům opouštějícím republiku v nelehkých obdobích naší historie. To jsou dva hlavní důvody, proč jsme se rozhodli zapojit se do programu Ministerstva vnitra pro pomoc uprchlíkům a přijmout v našem městě dvě barmské rodiny. Věřím, že integrace obou rodin do naší občanské společnosti proběhne úspěšně a že rozšířené kulturní prostřední bude přínosem pro nás všechny,« uvedl starosta města Ondřej Přenosil.

Město Brandýs nad Labem-Stará Boleslav poskytlo Barmáncům dva uvolněné městské byty, za které budou rodiny platit běžné nájemné. V průběhu prvního půl roku bude mít každá rodina k dispozici asistenta, který jim pomůže s náročným přechodem do nového prostředí, seznámí rodiny se životem ve městě i našimi zvyklostmi, pomůže s vyřízením nezbytných záležitostí na úřadech, ale i při hledání práce.

První setkání barmských rodin se zástupci města se uskutečnilo v závěru letošního ledna.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down