01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přírůstek do ZOO Praha

PRAHA Takřka současně s instalací prvních veřejných dobíjecích stanic pro elektrovozidla v Praze (viz text na protější straně) se v ulicích české metropole objevil další elektromobil typu Smart ed (electric drive). K pražské záchranné službě, která vůz stejného typu stačila převzít od zástupci...

PRAHA

Takřka současně s instalací prvních veřejných dobíjecích stanic pro elektrovozidla v Praze (viz text na protější straně) se v ulicích české metropole objevil další elektromobil typu Smart ed (electric drive). K pražské záchranné službě, která vůz stejného typu stačila převzít od zástupci společností E.ON a Mercedes-Benz o několik dnů dříve, se totiž v první polovině února svým elektromobilem připojila i pražská zoologická zahrada. Na roční zkušební provoz jí jej zdarma zapůjčila energetická společnost E.ON.

U slavnostního předání nechyběl ani primátor hlavního města MUDr. Bohuslav Svoboda. Jak při této příležitosti uvedl, pro Prahu je nesmírně výhodné, že se začínají postupně objevovat konkrétní projekty v oblasti chytré mobility, neboť výrazně zvyšují kvalitu života ve městě. »Jsme připraveni tyto projekty podpořit nejenom na celoměstské úrovni, ale i řešení jednotlivých městských částí. Nechceme preferovat žádnou z technologií. Jediným kritériem zůstává požadavek na maximální šetrnost k životnímu prostředí,« dodal primátor.

Praha se chcet stát členem skupiny světových metropolí zaměřených na snižování uhlíkové stopy a zavádění čistého automobilismu.

Smart ed ve službách ZOO Praha vykazuje na jedno nabití dojezd téměř 140 km.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down