01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ocelový obr v Nasavrkách

NASAVRKY Pro rozhrnování, ukládání a hutnění komunálního odpadu ze spádové oblasti Pardubicka, Chrudimska a Železných hor na skládce v katastru města Nasavrky (okres Chrudim) je určen skládkový kompaktor Cat 816FII. Od společnost Phoenix-Zeppelin, která je výhradním prodejcem strojů Caterpillar pro...

NASAVRKY

Pro rozhrnování, ukládání a hutnění komunálního odpadu ze spádové oblasti Pardubicka, Chrudimska a Železných hor na skládce v katastru města Nasavrky (okres Chrudim) je určen skládkový kompaktor Cat 816FII. Od společnost Phoenix-Zeppelin, která je výhradním prodejcem strojů Caterpillar pro Českou republiku a Slovensko, jej minulý měsíc převzala firma AVE CZ Odpadové hospodářství, s. r. o. Její dceřiná společnost AVE Nasavrky si stroj pořídila formou pětiletého operativního pronájmu.

Kompaktor je díky svým vlastnostem přizpůsoben pro práci v náročném provozu na skládkách komunálního odpadu. »Stroj je vybaven ocelovými koly se "špičkami" s prodlouženou životností a velkým hutnicím účinkem. Pro účely ukládání a rozhrnování odpadu výrobce kompaktor vybavil zesílenou radlicí a zvýšenou ochranou spodku stroje. Pohon obstarává výkonný motor značky CAT C9 nové generace, který splňuje náročné předpisy pro provoz jak po stránce emisní, tak hlukové,« řekl Josef Tvrdík, prodejce stavebních strojů Caterpillar ve Phoenix-Zeppelin. »Kompaktor přispěje k ještě vyššímu využití skládkového objemu a dalšímu omezení případných úletů,« dodal Ing. Luboš Kačírek, MBA, předseda představenstva AVE Nasavrky.

V Česku již pracuje deset skládkových kompaktorů značky Cat.

FOTO: ARCHIV PHOENIX-ZEPPELIN

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down