01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž Cesty městy: Přihlásíte se?

Zklidňujete ve svém městě či obci dopravu? Pochlubte se ostatním a získejte navíc některou z atraktivních cen! Ještě až do 31. května se můžete přihlásit do jubilejního 10. ročníku celostátní soutěže Cesty městy. Soutěž je zaměřena na zklidňování dopravy a každoročně ji vyhlašuje Nadace...

Zklidňujete ve svém městě či obci dopravu? Pochlubte se ostatním a získejte navíc některou z atraktivních cen! Ještě až do 31. května se můžete přihlásit do jubilejního 10. ročníku celostátní soutěže Cesty městy.

Soutěž je zaměřena na zklidňování dopravy a každoročně ji vyhlašuje Nadace Partnerství. Ta letos v soutěži mezi nejzajímavější dopravní projekty rozdělí ceny za více než 0,5 mil. Kč. »Chceme zviditelnit a odměnit ta řešení, která se mohou stát inspirací pro ostatní,« uvádí Radek Patrný z Nadace Partnerství.

Zklidňování dopravy se po vzoru pokrokvých světových metropolí stále více zabydluje i v praxi českých municipalit. Jde o velmi efektivní cestu ke zlepšení veřejného prostředí a zvýšení kvality života obyvatel v urbanizovaných územích. »Také letos Ministerstvo dopravy přebírá záštitu nad soutěží Cesty městy, která je svým zaměřením na zklidňování dopravy a zrovnoprávňování jejích jednotlivých druhů plně v souladu s našimi prioritami v oblasti bezpečnosti silničního provozu,« říká vedoucí samostatného oddělení BESIP Ondřej Valenta.

Do soutěže lze přihlásit dopravní řešení zaměřená na zvyšování bezpečnosti provozu, zkvalitňování veřejného prostoru a optimální uspořádání automobilové, cyklistické, pěší a veřejné dopravy. Podmínkou účasti je jejich uvedení do provozu v období od 1. 1. 2006 do 31. 5. 2011 a jejich příznivý vliv na životní prostředí v okolí. »Své projekty mohou nominovat města, obce, sdružení obcí, mikroregiony či městské obvody a městské části,« upřesňuje Radek Patrný.

Již pátým rokem je generálním partnerem soutěže Cesty městy společnost Škoda Auto. »Podpora projektů a opatření, která zvyšují bezpečnost všech účastníků dopravního provozu, patří v oblasti společenské odpovědnosti do našich priorit,« připomíná ředitel vnějších vztahů společnosti Radek Špicar. Dalšími partnery soutěže jsou Ministerstvo dopravy ČR, společnost 3M Česko, stejně jako Národní síť Zdravých měst ČR, Svaz měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. Dlouhodobým hlavním mediálním partnerem je měsíčník Moderní obec, mediálním partnerem pak časopis Dopravní inženýrství.

Více informací o soutěži včetně ojedinělé databáze všech projektů, které se zúčastnily všech předchozích ročníků soutěže, najdete na www.cestymesty.cz. Potřebné informace poskytne také Ing. Radek Patrný, Nadace Partnerství, tel.: 274 816 727, mob.: 774 676 139, e-mail: radek.patrny@nap.cz.

Projekt Nová komunikace pro pěší 1. etapa - třída Budovatelů v Mostě, patří k zajímavým loňským soutěžním řešením.

FOTO: ARCHIV NADACE PARTNERSTVÍ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down