01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Proti korupci má pomoci i eTržiště

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) zahájilo koncesní řízení na výběr provozovatelů elektronických tržišť. Od těchto jednoduchých webových aplikací si MMR slibuje, že se stanou »bičem na korupci« ve státní správě. Elektronické tržiště (eTržiště) umožňuje rychlé a levné elektronické zadávání...

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) zahájilo koncesní řízení na výběr provozovatelů elektronických tržišť. Od těchto jednoduchých webových aplikací si MMR slibuje, že se stanou »bičem na korupci« ve státní správě.

Elektronické tržiště (eTržiště) umožňuje rychlé a levné elektronické zadávání drobných veřejných zakázek. Jejich používání bude garantovat zcela transparentní operativní výdaje malé hodnoty veřejné správy pro jasně určené zboží. Protože podobné nákupy nemají zákonem o veřejných zakázkách stanovené závazné zadávací postupy, lze předpokládat jejich velký korupční potenciál. V první etapě bude povinný nákup prostřednictvím eTržišť pro ústřední orgány státní správy, následně pak se povinnost zavede i pro zbývající části státní a veřejné správy. Ze zahraniční praxe je známo, že úspory mohou dosáhnout až 15 % z uskutečněných nákupů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down