01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inspirativní konference Zdravých měst

Jak si počínají města ve vybraných oblastech udržitelného rozvoje ve Švýcarsku a v ČR? Kdo byl letos oceněn jako nejlépe postupující Zdravé město? Odpovědi na tyto a jiné otázky se dozvěděli účastníci XVII. celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR (NSZM) v Praze. Mediálním partnerem byla...

Jak si počínají města ve vybraných oblastech udržitelného rozvoje ve Švýcarsku a v ČR? Kdo byl letos oceněn jako nejlépe postupující Zdravé město? Odpovědi na tyto a jiné otázky se dozvěděli účastníci XVII. celostátní konference Národní sítě Zdravých měst ČR (NSZM) v Praze. Mediálním partnerem byla Moderní obec.

Zástupci švýcarských měst Délémont a Nyon a kantonu Ženeva měli představit své projekty - obnovitelné zdroje energie, urbanismus jako nástroj udržitelného rozvoje ve městech a »zelené nakupování«. Bohužel kvůli nepříznivému počasí se do Prahy nedostali. Jejich inspirativní prezentace jsou však k dispozici na www.zdravamesta.cz/konference.

Ocenění za dlouhodobý a ukázkový postup ke kvalitě Zdravého města převzali představitelé měst Chrudim, Kopřivnice a Vsetín. Současně prezentovali své přístupy v strategickém plánování a řízení, zapojování veřejnosti, hodnocení udržitelného rozvoje na místní úrovni či úspěchy v mezinárodních soutěžích v oblasti regenerace veřejných prostranství.

V rámci burzy dobré praxe předvedla osvědčená řešení další Zdravá města: Litoměřice zapojují do plánování rozvoje města děti a mládež prostřednictvím Dětského zastupitelstva a speciálního dětského slyšení; Mladá Boleslav dlouhodobě a koncepčně pracuje se seniory, pro které připravuje řadu aktivit, od sportovních her až po zajímavý občasník; Prachatice mají vyzkoušené metody spolupráce s romskou komunitou a Tábor je jedním z průkopníků využívání stlačeného zemního plynu jako pohonu pro autobusy městské hromadné dopravy či služební vozidla úřadu.

Více o konferenci je na webové adrese www.zdravamesta.cz.

Ocenění za dlouhodobý a ukázkový postup ke kvalitě Zdravého města převzali na konferenci zástupci měst Chrudim, Kopřivnice a Vsetín.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down