01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Komplexní revitalizace zeleně

PRAHA 3 Na náměstí Jiřího z Lobkovic, které patří mezi nejhezčí v Praze 3, bylo nově vysázeno 54 stromů - 44 akátů a 10 lip, tedy druhů, které k této pražské městské části patří již desítky let. Původně bylo na náměstí 61 stromů, z toho 27 muselo být pokáceno vzhledem ke špatnému stavu. Nyní je tam...

PRAHA 3

Na náměstí Jiřího z Lobkovic, které patří mezi nejhezčí v Praze 3, bylo nově vysázeno 54 stromů - 44 akátů a 10 lip, tedy druhů, které k této pražské městské části patří již desítky let.

Původně bylo na náměstí 61 stromů, z toho 27 muselo být pokáceno vzhledem ke špatnému stavu. Nyní je tam 88 stromů, které tak opět vytvořily tradiční stromořadí. U nových stromů byly nainstalovány chrániče kmenů, a to jak kvůli jejich bezpečnosti a ochraně před parkujícími vozidly, tak před psy apod. Rovněž bylo opraveno téměř 650 m2 mozaikových chodníků a parkovacích ploch.

Komplexní revitalizace zeleně stála téměř 4,7 milionu korun, z toho 3,48 milionu korun stála obnova stromořadí. Tato částka zahrnuje i prostředky na údržbu po dobu pěti let. Potřebné peníze získala Městská část Praha 3 v rámci projektu hlavního města Prahy Pro zdravé město.

K náměstí Jiřího z Lobkovic patří neodmyslitelně především akáty a lípy, kterých bylo nově vysázeno dohromady 54.

FOTO: DAGMAR HOFMANOVÁ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down